informace ze zákulisí vývoje

Výzva pro tebe: Facebook API

24. 4. 2009 20:29
Rubrika: Aktuálně

Co bychom určitě na signálech chtěli, je být propojení s tím vším, s čím jde být propojený a co je aktuálně in. Rád bych, abych si na facebooku přidal aplikaci od signálů a díky ní by mohli ostatní facebook-kamarádi sledovat moje fungování na signálech (nové fotky, cosi nového v blogu atp.).

Nebudu to protahovat, pokud jsi technický typ a máš čas a chuť se ponořit do jedné z nejvíc in věcí jako je Facebook API, ozvi se mi.

Pro vás, co netušíte o čem je řeč; Facebook je největší  společenský webový systém" (více o něm na wikipedii) a API je zkratka pro rozhraní k programování aplikací - v našem případě na Facebooku.

Pro představu - ten, kdo by se do toho pustil... Chce to se mrknout co to vlastně všechno umí a popřemýšlet, co všechno by se z toho dalo vytěžit. Jestli je vůbec možné chtít po tom něco takového, co jsem nadhodil v prvním odstavci. Odhadnout jak je to složité, co je k tomu potřeba a jestli to vlastně zvládneš. To je to nejtěžší :) Potom to zábavnější, samotná implementace ve spolupráci s vývojovým týmem.

Facebook Developers.

Zobrazeno 4245×

Komentáře

jirka-fikar

Když už je tu řeč o bakalářkách a APInách, tak já mám za téma udělat turistický blog, kde se má kromě článků s fotogaleriemi o výletech zobrazovat i trasy z GPS na mapě, takže kdyby se mělo zapouzdřit i něco s Google Maps API, tak bych moh nabídnout své síly. Akorát že to budu odevzdávat až v zimě, takže zatím není nic hotovýho, sem teprve ve fázi seznamování se s API.

Hever

Ok, kdyžtak si na tebe vzpomeneme... Jinak kdyy sis s něčím nevěděl rady, můžeš se mě zkusit zeptat, seznámení a práci s class GMap mám už za sebou...

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka