informace ze zákulisí vývoje

Pod pokličkou JP2: Jména a nicky

21. 7. 2010 17:56

Navazuji na článek http://vyvoj.signaly.cz/1004/pod-poklickou-jp2-pratele (mimochodem, pořád vychází rozhodované věci nerozhodně), ve kterém jsme vám poodkryli, o čem uvažujeme v nové verzi signály.cz. Dneska je tu další dílek mozaiky: jména vs. nicky.


Protože se signály.cz snaží bojovat proti internetové anonymitě, dovedlo nás to k přemýšlení, jestli je dobré, když jsou tu jednotliví lidé prezentováni svými nicky místo svých jmen.

Určitě by zůstala možnost mít adresu profilu www.signaly.cz/nick, blog nick.signaly.cz, možnost přihlašování skrz nick apod. Jediné, co by se změnilo, by bylo, že třeba v seznamu přátel na profilu uživatele či v přehledu členů společenství by nebyl nick, ale jméno (např. "Libor Talaš" místo "lpjbtalaš", "Vojtec Trmač" místo "Vojtec") s fotkou.

Nick by si pak člověk mohl případně dát do prostředního jména - např. já bych mohl mít "Jan HejTi Šedo".

 

Co si o tom myslíte? Vidíte další výhody upřednostnění jména, či naopak nevýhody? Líbí se vám to, nebo naopak?

Zajímá nás váš názor!

Zobrazeno 7464×

Komentáře

FoX

Jsem jednoznačně pro nick....<br />
<br />
k "HejTi 27. 7. 2010 17:17" - v tomto se signály a facebook nedají srovnat, na FB nejsou diskuze, je tam vždycky pár komentů...proto tam ani není potřeba na někoho tímto stylem odkazovat...ale souhlasím že ta pravděpodobnost je malá....ale stejně jsem pro zachování nicků...např. když řeknu něco o Martinu Navláčilovi, dost lidí bude přemýšlet, kdo to vlastně je...když budu mluvit o Bleskovi, bude každý hned vědět...dost lidí totiž svůj nick používá i mimo signály (já taky)...varianta Jméno Nick Příjmení je sice dobrá pro FB, ale na signálech bych ji nechtěl....

Johnek1

Jednoznačně nick ;) A důvod, ten je jasný :D

Zobrazit 47 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka