informace ze zákulisí vývoje

Jak bude nová verze vypadat - úvodní stránka

19. 8. 2010 20:24

Jak už jsme psali v prvním příspěvku, signály.cz budou mít novou grafiku. Chtěli bychom vás s ní seznámit ještě před jejím spuštěním. Za prvé proto, že bychom od vás potřebovali zpětnou vazbu a za druhé nechceme, aby vaše první návštěva nové verze 13. září nebyla sprcha studenou vodou, ale abyste se tu cítili příjemně. Dnes vám představíme aktuální návrh úvodní stránky.


(Po kliknutí se obrázek zvětší. Barvy nejsou úplně přesné, tak je berte prosím s rezervou stejně jako výplňové texty;o)

Co je na signály.cz to nejdůležitější?

To byla první otázka, kterou jsme začali při návrhu titulní stránky řešit. Shodli jsme se, že jednoznačně to je nástěnka akcí. Je to svým způsobem také něco specifického. Ostatní křesťanské servery nástěnku akcí pro mladé křesťany nenabízí a jiné komunitní weby (lide.cz, libimseti.cz, facebook.com, ...) je ani nikdy nabízet nebudou, takže je to naše tzv. "konkurenční výhoda". Proto jsme akcím chtěli věnovat na úvodní stránce větší prostor. Další podobnou relativně unikátní věci jsou blogy. Z loňského průzkumu jsme zjistili, že výběry z blogů jsou často první, na co se na signály.cz díváte. Proto jsme je přesunuli na exkluzivní místo vlevo nahoře. Doufáme, že i přes prvotní nezvyk nakonec tuto změnu uvítáte.

Co je nového na signály.cz?

Rádi sledujete nově autorizované uživatele, nově přidané fotky (pokud to nejsou alba pouze osobní) a předpokládáme, že vás budou zajímat i nová videa a odkazy odjinud. Abyste na titulní stránce nemuseli sledovat další 4 oblasti, kde se může objevit něco nového, bude to všechno u sebe. A to v rubrice Co se děje? Rychle tak zjistíte, jestli se od vaší poslední návštěvy stalo něco nového nebo ne.

Grafika aneb signály.cz = zelená

Logo zůstává stejné a zelená dostane v nové verzi další rozměr - budou jí označené všechny aktivní věci, jako například tlačítka "přihlásit se" nebo "přidat fotku". Ti z vás, kteří viděli naše plakátky, plachty, knížku apod. v posledním roce a čtvrt, tak si zajisté všimli, že jsou všechny ve stejném stylu - v sytě modře-zelené kombinaci. Ve stejné grafice bude i nová verze.

Myslíme na nové návštěvníky

Mnoho lidí nám říkalo, že při první návštěvě signály.cz nevěděli o čem tento web je. Proto jsme dali na úvodní stránku pro nepřihlášené základní informace o webu, které zmizí hned, jak se přihlásíš.

Co často děláte na úvodní stránce?

Přihlašujete se! Proto jsme přihlašovacímu dialogu věnovali větší prostor než na verzi starší. Protože jsme měli přihlášení oproti většině serverů nalevo (seznam.cz, centrum.cz, lide.cz, facebook.com, spolužáci.cz, ...), umístili jsme jej standardně napravo. Navíc je logické mít nalevo nejdřív obecné informace pro nově příchozí (viz. výše) a vedle toho až přihlášení pro uživatele, kteří signály.cz už znají. Věříme, že si jednoduše na toto umístění přihlašování zvyknete. Pokud se nemusíte na svém počítači ze signály.cz odhlašovat, nové přihlášení by mělo zajistit, že se nebudete muset zbytečně přihlašovat znovu.

s.magazín

Novinkou na úvodní stránce bude s.magazín, který vám popíše v některém z příštích příspěvku Aneta (nová šéfredaktorka).

Zobrazeno 7480×

Komentáře

Nescafe

Nevim jestli to uz nekdo nezminil, ale ta modra horni lista je vcelku zbytecne plytvani mistem. Obzvlast pak pro male obrazovky je tohle marnost nad marnost. Nedelejte ji vetsi, nez skutecne musi byt. Pixely jsou dneska draha vec B-) V cele te modre casti je toooolik zbytecne volneho mista, viz kolem toho loga nahore a dole a mezi vyhledavanim a menu...kdyby uz tam bylo aspon datum/svatek/svatek svatych/slogan/whatever, takhle je to moc (a zbytecne) prazdne.<br />
<br />
Jinak jak kdosi zminoval, ze symbol tam je ta rybka - tu aby clovek fakt pohledal :)

Nescafe

Ahh..ted jsem v dalsim clanku zahlid, ze v te modre casti je po prihlaseni menu uzivatele. Dobry napad, vypada to s tim lip. Ale stale hodne prazdne a roztahane. Porad by to chtelo zmensit. Jinymi slovy, po nacteni stranky me zajima obsah (ta dulezitejsi cast stranky), ne menu, ktere mi zabere pul obrazovky...

Zobrazit 41 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka