informace ze zákulisí vývoje

Aktuální vývojový tým

24. 4. 2009 22:38
Rubrika: Aktuálně

Je potřeba se programátorů bát? Jsou vývojáři ještě lidé? Proč ti z IT pořád něco dělají a výsledek stále není vidět? Je správná předpověď konce světa?

Tak na tyto otázky bychom možná hledali odpovědi dlouho. Teď si ale ukážeme, kdo vlastně do vývojového týmu na signálech patří. Je potřeba říct, že kolem vývoje signálů se vystřídala celá řada lidí, my si představíme ty, kteří jsou ve vývojovém týmu aktuálně. Je jich osm, podívejme se na ně:

herby - Jirka Hermany

Zkušený ladič spousty drobností, v poslední době se věnoval především vzkazům a společenství, ale jinak má nejpestřejší činnost. Mimo to je to poměrně veselá osoba, se kterou se člověk nenudí.

 

Ondřej Válka

Ondra se věnuje vrstvě která stojí nad klasickými programátory - vzhled. Je to tvrdá práce. Pevně v rukou drží otěže nad css soubory. Má přehled co je kde nového na poli grafiky a plánuje příjemnější a milejší signály.

 

ObiSkywalker - Ondra Geršl

Obi na rozdíl od Ondry řeší právě tu programátorskou část. Věnoval se blogům, teď řeší novou generaci blogovacího systému. Obiho nejčastěji spatříte s jeho notebookem s obrázkem tučňáka, se sluchátky v uších. Nemluvte na něj, neposlouchá vás :)

 

Radek - Radek Svoboda

Radek třímá otěže od serverů. To on rozumí takové té černé obrazovce s blikajícím kurzorem, sleduje grafy vytíženosti a spoustu dalších věcí. Věnoval se optimalizaci databázových dotazů, současně je zabředlý ve studijních povinnostech.

 

Mahy - Janko - Jan Kotúč

Mahy má chuť s námi dělat, v současné době se zaučuje, nicméně má bohaté programátorské zkušenosti v jiných oblastech, tak věřím že vydrží obtížné první kroky.

 

Dominik - Dominik David

Taky se ještě pohybuje na pomezí zaučování se. Kóduje šablony - tedy z hromady textu a značek dělá pěkně vypadající stránku tak, jak si ji představoval ten který grafik.

 

Hever - Martin Hořínek

Potom jsem tu já. Já popíjím kávičku a dívám se, jak to pěkně šlape. Přesněji řečeno jsem ve funci šéfa vývoje a mám na všechno dohlížet, komunikovat a taky na mě padá patřiná zodpovědnost.

 

HejTi - Jan Šedo

Nakonec HejTi, matador vývoje signálů, všichni znáte. Jeho dosavadní činnost na signálech snad nemusím popisovat, stojí za projektem už od začátku a je koordinátorem celého projektu. HejTi se nyní věnuje a bude věnovat novému návrhu signálů.

 

To je tedy současný vývojový tým na začátku roku 2009. Několikrát do měsíce se vídáme, což je docela to nejpodstatnější a odlišuje to členy týmu od ostatních. Ještě bych měl zmínit, že až na poslední dva se všichni věnují této činnosti dobrovolně bez nějaké odměny za což jim patří velký dík.

Zobrazeno 4904×

Komentáře

ObiSkyWalker

Skvělá práce, blog vývojového týmu vypadá perfektně :-)<br />
<br />
Btw. k mému komentáři: já se snažím být lidem otevřený, jenže kdybych pořád poslouchal okolí, tak nic neudělám. Proto ty sluchátka :-) Ale jinak stačí poklepat na rameno a můžeme si popovídat :-)

majkiii

Tlesk, tlesk :-) <br />
<br />
PS: hevere, takže příště Ti na zasedání RT uvaříme kávičku, oukej :-)

majkiii

Akorát mi na té šabloně chybí tlačítko "přidat mezi sledované" ;o) Jinak krása :)

Hever

:) Tlačítko jsem tam teda dal...

Petr Janoušek (janick)

Chlapci držte se. děláte velkej kus práce. Blog máte taky pěknej.

HejTi

Hustý!!!<br />
<br />
Hezky jsi to vymyslel. Je mi ctí být součástí vývojového týmu signály.cz!<br />
<br />
Jen takovej detail - až sem přidám info o vývoji nové verze, jak se lidé dostanou ke starším článkům??? (Můj tip - pokuď Ti nesedí současná menu, stačí, aby obi udělal menu "html", kam by sis dal jakýkoliv html bys chtěl;-)

herby

hezkys to, hevere, sepsal :)<br />
<br />
přidávám se k HejTimu - nějaký menu by to chtělo... :)

Vendula Krůlová

Už vím, co znamená, když je někdo šéf vývoje ... hmmm, zamyslela se bruneta ... ten to prostě všechno vyvíjí a kávičku popíjí:)))

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka