informace ze zákulisí vývoje

Hledáme spolupracovníky do vývojového týmu na 2 měsíce

22. 3. 2010 20:09

Pro dokončení vývoje JP2 (nová verze signály.cz) potřebujeme následující 2 měsíce pomoc v těchto oblastech:


Podmínkou pro možnost zapojit se do vývoje je bezproblémová dostupnost a možnost pracovat/scházet se přímo v Brně. Co nabízíme? Zaplacení školení, literatury, letní summer(dev)camp, účast zdarma na webexpo. Co se týče finanční odměny - díky několika grantům si můžeme dovolit naprogramování některých části systému částečně zaplatit. Preferujeme, aby co nejvíce práce bylo odvedeno dobrovolně, ale na druhou stranu není možné, aby se vývoj JP2 kvůli tomu protahoval donekonečna. Konečně je to taky možnost podílet se na ne zrovna triviálním systému s velkým množstvím uživatelů a získání tak zkušenosti s vývojem takového systému a prací v týmu.

Běžíme na PHP 5.3, Nette, MySQL 5.1, SVN, jQuery.

Programování backendu v Nette

1,5 měsíce intenzivně, dobrovolná práce/dohoda o provedení práce

Úkolem je naprogramovat backend pro blogovací systém a integrace s ostatními sekcemi (např. fotky). Je nutné se umět podřídit programátorským konvencím stanoveným pro ostatní sekce. Je potřeba vlastní iniciativa - není to o plnění příkazů.

Kódování grafických návrhů do CSS

2 měsíce intenzivně, dobrovolná práce/dohoda o provedení práce

Úkolem je nakódování všech grafických návrhů částí systému. Je nutné mít zkušenosti nebo potenciál pro psaní velkých přehledných CSS souborů.

Frontend - jQuery/ šablony Nette

2 měsíce polointenzivně, dobrovolná práce/dohoda o provedení práce

Úkolem je zajistit uživatelské pohodlí při využívání signály.cz (např. dobrý wysiwyg v blozích, našeptávače formulářových polí...) a naprogramování přehledových stránek.

API třetích stran - PHP (trochu Nette)

dílčí krátkodobé práce i pro více lidí, dobrovolná práce/dohoda o provedení práce

Facebook, google calendar, google maps, youtube, vimeo. Úkolem je implementovat tyto technologie do odpovídajících sekcí. Je potřeba vlastní iniciativa - není to o plnění příkazů.

Migrace databáze - PHP

dílčí krátkodobé práce zakončené horkým víkendem;o), dobrovolná práce

Příprava migrace dat ze staré verze do nové a na závěr její provedení.

 

Dlouhodobé související poptávky

Koordinátor vývoje po spuštění JP2

dlouhodobá spolupráce (alespoň 2 roky), vedlejší pracovní poměr od léta 2010

Úkolem bude po spuštění JP2 převzít otěže dalšího vývoje této verze, zajištění toho, aby server fungoval 24/7/365 a byly plněny požadavky ostatních sekcí (Duchovní, Redakce, "Marketing, propagace a PR", Vedení) a uživatelů. Je tedy potřeba především nadhled nad všemi použitými technologiemi a tendenci věci vylepšovat za pomoci dobrovolníků. Bylo by dobré zapojit se trochu již do vývoje JP2 kvůli porozumění celému systému.

Grafik

dlouhodobá spolupráce, ale časově relativně nenáročná (2-4hod/týden), dobrovolná práce ihned

Práce se skládá z dílčích úkolů - převážně vycházející z grafického stylu JP2. Je nutné dokázat pokračovat a rozvíjet započatý grafický styl nikoli stávajících signály.cz ale nový styl JP2 (viz nové podlouhlé plakátky, modrá trička s bílými smajlíky černě orámovanými apod.)

 

Zobrazeno 2618×

Komentáře

vojtec

všem dobrovolníkům a nedobrovolníkům třikrát hurá!:-)

HejTi

A už to má první docela rychlou odezvu, jsem zvědavý, kdy přijde další... a to jsem zapomněl napsat email <a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>

Pavel Husák (yetti)

Blahopřeji k 5000 autorizovaných. :-) A 5000. autorizovanému. :-D

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka