informace ze zákulisí vývoje

Nová nastavení soukromí

3. 3. 2010 18:43
Rubrika: Aktuálně | Štítky: signály.cz , soukromí , z jedné vlny

Už delší dobu se na signály.cz postupně objevují novinky ohledně nastavení soukromí. Základní funkce už jsou z větší části hotovy a rád bych Vám je představil.


Do samotného nastavení soukromí se dostanete přes levé menu – položka „profil, nastavení“ a následně odkaz „změnit nastavení soukromí“.

Pak už můžete vesele nastavovat pravidla, která nyní blíže popíši.

Viditelnost pro vyhledávače

Toto nastavení má pouze dvě možnosti – ano nebo ne. Mělo by Vás chránit před ukládáním Vašich zveřejněných údajů internetovými vyhledávači, nicméně není možné se na to plně spolehnout.

Informace o aktivitě

Možná jste si všimli, že na profilové stránce každého uživatele se v pravém sloupci nahoře zobrazují informace o poslední aktivitě, datu registrace, aktualizace profilu a počtu přihlášení. Nyní máte možnost tyto informace zpřístupnit jen určitému okruhu lidí, a to buď všem, přihlášeným uživatelům, autorizovaným uživatelům, svým přátelům nebo nikomu.

Velká profilová fotografie

Stejně jako u informací o aktivitě máte možnost omezit zobrazení velké profilové fotografie, kterou najdete na Vaší profilové stránce. Myslím si, že tuto možnost ocení hlavně autorizovaní uživatelé.

Věk

Podobně jak u dvou předchozích můžete povolit zobrazení svého věku pouze určité skupině lidí.

Další funkce ohledně nastavení soukromí (např. skrytí dalších informací na profilové stránce, zobrazení jména a příjmení atd.) se pravděpodobně budou v blízké době postupně objevovat. V komentářích se můžete zapojit s návrhem dalšího nastavení soukromí na signály.cz.

Zobrazeno 3672×

Komentáře

Evak

Uvítala bych, aby se dalo nastavit i to, kdo si může prohlížet moje fota. Už jsem se setkala s jejich zneužitím ze strany mých žáků. Děkuji.

ObiSkyWalker

paulo: Rádo se stalo :-)<br />
<br />
Eva: Fotogalerie je možné zaheslovat, pak se k nim dostanou pouze ti, kterým řekneš heslo. Jinak prozatím žádné další nastavení ohledně fotogalerií nechystám.

Zobrazit 22 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka