informace ze zákulisí vývoje

Proti spamu na signálech

15. 5. 2010 11:48
Rubrika: Aktuálně

Možná se vám už někdy stalo, že jste na signálech obdrželi podivný vzkaz psaný zvláštní kostrbatou čestinou nebo angličtinou.


Na signály.cz, jako na ostatní webové stránky, útočí (a nejen v poslední době) tzv. roboti, což jsou automatické skripty. Ty se snaží na signály zaregistrovat a poté rozesílat náhodně vzkazy, čímž se snaží získat aktivní e-mailové adresy – v případě, že jim e-mail napíšete.

Nevyžádané vzkazy mohou vypadat například takto:

Ahoj

je mi velkou pleassure napsat vám byl jsem procházení, když jsem narazil na váš profil kontakt na www.signaly.cz a něco se mě dotkl jak vás kontaktovat a budu velmi šťastný, že v komunikaci s Vámi, pokud budete mít touhu se mě tak, že jsme se mohli seznámit se navzájem a zjistit, co se stalo v future.i bude velmi rád, pokud mi můžete napsat přes můj e-mail ([email protected]) pro mě to říct více o mé vlastní a dá vám moje Obrázek pro dobrý start. Budu čekat slyšet od tebe. mají požehnaný den.

od Marita

Poslat ur e-mail na můj osobní box, abych mohl poslat své pic k vám

([email protected])

................................................

Hello

it give me a great pleassure to write you i was browsing when i came across your profile contact at www.signaly.cz and something touched me to contact you i will be very happy to be in communication with you if you will have the desire with me so that we can get to know each other and see what happened in future.i will be very happy if you can write me through my email([email protected]) for me to tell you more about my self and give you my picture for a good start. i will be waiting to hear from you . have a blessed day.

from Marita

send ur e-mail at my personal box so that i can send my pic to you

([email protected])

Protože se snažíme, aby bylo na signálech bezpečno, bylo při registraci zavedeno zabezpečení, které by mělo rozpoznat, zda u počítač sedí živý člověk a těmto robotům tak zamezit v úspěšné registraci a následném spamování.

Pro uživatele se zapnutým JavaScriptem se při registraci nic nemění. Ti, kteří jej mají vypnutý, musí pro úspěšnou registraci přepsat do formulářového políčka jednoduchý text.

Zobrazeno 2597×

Komentáře

herby

@Tofl: dobrá, mrkneme na to :)

Pavloš

Jirko, moc díky za info a hodně zdaru přeji!

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka