informace ze zákulisí vývoje

Jak bude probíhat přechod na novou verzi

7. 9. 2010 22:45

Půjde-li všechno dobře, bude přechod na novou verzi trvat pouze jedinou noc.


Jak ale asi tušíte, převod stávajících milionů položek do nové verze není otázka lusknutí prstu a proto na signály.cz budou následující opatření:

  • v neděli 12. 9. od 19:00 bude vypnuta funkce registrace, zakládání společenství, přidávání a editace akcí a nahrávání fotek (prohlížení bude dále bez omezení fungovat)
  • v neděli 12. 9. od 23:00 budou vypnuty všechny aktivní funkce - nebude možno posílat vzkazy, přidávat příspěvky do diskuzí, publikovat blogové příspěvky apod. čtení by mělo nadále fungovat až do ranních hodin
  • pokud vše půjde dobře, vše by mělo začít opět fungovat v pondělí 13. 9. dopoledne v nové verzi
Všechen obsah bude do nové verze převeden včetně účtů všech uživatelů. Do nové verze se tedy nebude třeba znovu registrovat. Pokud byste zde přeci jenom nemohli něco najít, bude zde místo, kam to budete moci nahlásit a my se to budeme snažit co nejrychleji vyřešit.

Především v prvních dnech po spuštění vás prosíme o velkou trpělivost. Ačkoli se snažíme o to, aby vše bez problémů fungovalo, je pravděpodobné, že se vyskytnou menší i větší chyby. Máme připraveny záložní varianty, kdy by dočasně byly vypnuté některé funkce či bychom v krajním případě znovu zprovoznili starou verzi.

Zejména prosíme diskutující o trpělivost s novou formou diskuzí, které se snažíme více přizpůsobit potřebám společenství. Z těch důvodů budou veřejné diskuze převedeny na diskuzní společenství. Věříme, že až spolu s vámi novou formu diskuzí odladíme v ostrém provozu, bude se vám na signály.cz diskutovat o něco příjemněji.

Chci vás ujistit, že vývojový tým si je vědom, že spuštěním nové verze to nejtěžší teprve začíná. Bude od vás ale potřebovat již zmíněnou trpělivost, ale hlavně konstruktivní zpětnou vazbu.

Statistiky

Pro představu co všechno musíme do nové verze převést:

Za 3 roky jste na signály.cz:

  • prezentovali přes 6 000 akcí a 60 000x jste zaklikli "určitě přijedu", "váhám" či "určitě nepřijedu",
  • napsali 37 000 blogových příspěvků a k nim 112 000 komentářů,
  • nahráli téměř 1 000 000 fotek,
  • si navzájem poslali přes 2 100 000 vzkazů,
  • vyměnili přes 500 000 názorů přes diskuze,
  • navázali přes 300 000 přátelských vztahů,
  • a spoustu dalších věcí ;o).

Více o nové verzi

 


Zobrazeno 7602×

Komentáře

Zobrazit 64 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka