informace ze zákulisí vývoje

Stav nové verze signály.cz: záběhový provoz

16. 9. 2010 17:00

Komentář vývojového týmu k současnému stavu nové verze signály.cz.


Nejdříve bych vás chtěl ujistit, že současný stav signály.cz je opravdu záběhový provoz. Prosíme proto, abyste s námi měli trpělivost a vyčkali cca 2 týdny, než se nám podaří největší chyby odstranit a nejdůležitější funkce zprovoznit. Starou verzi jsme vyvíjeli průběžně 3,5 roku a už moc dál vyvíjet z technického hlediska nešla. Stávající vyvíjíme teprve rok, tak dejte prosím tomu našemu batoleti šanci. ;o)

Věříme, že až se vše ustálí a zvyknete si na změnu, budete rádi, že jsme novou verzi spustili.

Poděkování

Děkujeme, že trpělivě hlásíte všechny problémy na [email protected]. Hlašte je prosím dál, nicméně opět buďte trpěliví, než vám na ně odpovíme - zaslali jste nám za necelé dva dny téměř 200 emailů. Poslední 2 dny jsme řešili především výkonnostní problémy, kvůli kterým se vám signály.cz načítaly velmi dlouho. Pokud máte i nějaké tipy na vylepšení, pište je také tam - nemáme kapacitu sledovat komentáře pod všemi články.

Omluva

Především se vám chceme s celým vývojovým týmem omluvit za všechny chyby a nepříjemnosti s nimi spojené. Bereme všechny připomínky. Bylo potřeba spustit signály.cz i s chybami, bylo potřeba je spustit teď - jinak bychom velice pravděpodobně nespustili novou verzi signály.cz vůbec. Těžko vám to tu teď budu vysvětlovat proč - je to víc než na samostatný článek.

Jménem celého vývojového týmu (téměř 20lidí) se vám chci omluvit za impulzivní článek Ondry Války, hlavního webdesignera nové verze, který se nechal unést výkřiky některých z vás a některé jiné z vás tímto článkem urazil, i když to tak nemyslel. Kdo Ondru zná, pochopí. Ondry si všichni ve vývoji velice vážíme - obětoval signály.cz spoustu svého času a v posledních měsících nedělal prakticky nic jiného a prakticky za nic. Není to samozvaný takywebdesigner, ale profesionál, který např. přednáší na největší české konferenci o webu Webexpo, jeho práce byla oceněná v mezinárodním časopise, absolvoval camp corsonified... Novou verzi signály.cz obhájil jako bakalářskou práci na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně. Rád se s vámi sejde a můžete se o nové verzi spolu pobavit proč je vše tak, jak to je. Uvažujeme, že bychom udělali nějakou reálnou diskuzi, kde byste všichni měli možnost se s námi vývojáři a webdesignerem Ondrou setkat. Kdo byste o to měl zájem, pište do komentářů níže.

Chci se tímto omluvit i všem spolupracovníkům, kterým momentálně nefungují některé administrátorské funkce (např. výběry z blogů).

signály.cz a facebook

Již před spuštěním jsem publikoval článek Nová verze signály.cz a Facebook a myslím, že k němu nemám co dál dodat - pokud se vám nelíbí, že některé funkce vypadají podobně jako na facebooku, doporučuji si ho přečíst.

Co je jinde a jinak

  • Blogy společenství - pro přidání článku klikněte na své stránce společenství na "blog" a vpravo nahoře máte odkaz na "správa blogu". Pokud se nemůžete do svého blogu společenství dostat, napište na [email protected].
  • Zaheslovaná fotoalba - fotoalbům jsme nastavili, že je nikdo nemůže vidět, musíte jim tedy znovu nastavit, kdo má právo dané fotoalbum vidět.

Co je v řešení

  • Přihlášení. Některým lidem se nedaří přihlásit. Pracujeme na koncepčním řešení, zatím vám může pomoci odstranění cookies (Firefox, IE, Opera: Jak na toChrome).
  • Diskuze budou převedeny do tzv. "Diskuzních společenství". Bohužel se nám migrace protahuje. Pokud potřebujete v diskuzích dále diskutovat, máte je k dispozici stále na staré verzi ks.signaly.cz.
  • Soukromí - vyskytly se reklamace migrace nastavení soukromí ze starých signály.cz na nové, prosíme, zkontrolujte si je - snažili jsme se vše opravit, ale je možné, že nám ještě něco uniklo. Moc se za to omlouváme.
  • Počet nepřečtených vzkazů. Při převodu se některé přečtené zprávy označily za nepřečtené. Připravujeme označení všech vzkazů, které byly ve staré verzi již přečtené, za přečtené i v nové verzi.
  • Převod některých informací na profilu ze staré verze - doplníme všechny zájmy, sporty apod. pokud si je mezitím sami nedoplníte.
  • Ohlášky. Ohlášky budou obsahovat odkazy na místa, kde vám kdo co komentoval.
  • Co se děje. Co se děje bude obsahovat filtr toho, co chcete, aby se vám v něm zobrazovalo. Přidáme též historii.
  • Komentáře k akcím, společenstvím a přátelům. Ztracené se pokusíme co nejdříve doplnit a dodělat jejich editaci, respektive přidávání nových.
  • Automatické publikování článků, kterým jste nastavili, že se mají publikovat v určitou dobu.
  • U některých blogů se objevil problém s tím, že lidé, kteří by měli mít právo do něj zapisovat, tak do něj právo zapisovat nemají - opět vám pomůžeme na [email protected]
  • Pokročilé nastavení blogů - správa vlastního CSS, bude doplněna.
  • Červené přeskrtnuté odkazy v případě kalendáře a tlačítka "přidat soubory" fungují - pracujeme na tom, aby přeškrtnuté nebyly a nemátly vás tak.
  • Přidávání obrázků a souborů do blogů a k akcím momentálně bohužel nefunguje a začne fungovat bohužel nejdříve až koncem září.
  • Publikování rozepsaných příspěvků zatím nefunguje.
  • Vyhledávání zatím není k dispozici, jinak bude přístupné nově na všech stránkách.
  • A ještě mnoho dalších chyb a chybek.

Stará verze

Znovu připomínáme, že stará verze je stále prozatímně k dispozici na adrese ks.signaly.cz.

Inzeráty

Líbí se Ti vývoj signály.cz? Zapoj se - [email protected]. Třeba jako koordinátor vývoje.

Nelíbí se Ti vývoj signály.cz? Zapoj se - [email protected]. Třeba jako koordinátor vývoje.

Chcete nám pomoci posunout signály.cz dál? Hledáme spolupracovníky do redakce - [email protected], nového manažera (zodpovědného za marketing, propagaci a PR signály.cz) - [email protected] a od příštího léta také nového koordinátora celého projektu signály.cz - [email protected]. Zapojit se můžeš také jako Člen s.týmu. Stále hledáme i pomocného grafika, nejlépe s ambicí se stát grafikem hlavním;o).

Zobrazeno 16098×

Komentáře

Jan Škrášek

Pro Naděždu: problém byl identifikován - komentáře s délkou více jak 5000 znaků se špatně převedli, bude opraveno... Díky Tobě a Miroslavovi za report.

Naděžda

Hurá, sláva! No konečně :-)

Zobrazit 103 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka