informace ze zákulisí vývoje

Stav nové verze signály.cz: záběhový provoz

16. 9. 2010 17:00

Komentář vývojového týmu k současnému stavu nové verze signály.cz.


Nejdříve bych vás chtěl ujistit, že současný stav signály.cz je opravdu záběhový provoz. Prosíme proto, abyste s námi měli trpělivost a vyčkali cca 2 týdny, než se nám podaří největší chyby odstranit a nejdůležitější funkce zprovoznit. Starou verzi jsme vyvíjeli průběžně 3,5 roku a už moc dál vyvíjet z technického hlediska nešla. Stávající vyvíjíme teprve rok, tak dejte prosím tomu našemu batoleti šanci. ;o)

Věříme, že až se vše ustálí a zvyknete si na změnu, budete rádi, že jsme novou verzi spustili.

Poděkování

Děkujeme, že trpělivě hlásíte všechny problémy na [email protected]. Hlašte je prosím dál, nicméně opět buďte trpěliví, než vám na ně odpovíme - zaslali jste nám za necelé dva dny téměř 200 emailů. Poslední 2 dny jsme řešili především výkonnostní problémy, kvůli kterým se vám signály.cz načítaly velmi dlouho. Pokud máte i nějaké tipy na vylepšení, pište je také tam - nemáme kapacitu sledovat komentáře pod všemi články.

Omluva

Především se vám chceme s celým vývojovým týmem omluvit za všechny chyby a nepříjemnosti s nimi spojené. Bereme všechny připomínky. Bylo potřeba spustit signály.cz i s chybami, bylo potřeba je spustit teď - jinak bychom velice pravděpodobně nespustili novou verzi signály.cz vůbec. Těžko vám to tu teď budu vysvětlovat proč - je to víc než na samostatný článek.

Jménem celého vývojového týmu (téměř 20lidí) se vám chci omluvit za impulzivní článek Ondry Války, hlavního webdesignera nové verze, který se nechal unést výkřiky některých z vás a některé jiné z vás tímto článkem urazil, i když to tak nemyslel. Kdo Ondru zná, pochopí. Ondry si všichni ve vývoji velice vážíme - obětoval signály.cz spoustu svého času a v posledních měsících nedělal prakticky nic jiného a prakticky za nic. Není to samozvaný takywebdesigner, ale profesionál, který např. přednáší na největší české konferenci o webu Webexpo, jeho práce byla oceněná v mezinárodním časopise, absolvoval camp corsonified... Novou verzi signály.cz obhájil jako bakalářskou práci na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně. Rád se s vámi sejde a můžete se o nové verzi spolu pobavit proč je vše tak, jak to je. Uvažujeme, že bychom udělali nějakou reálnou diskuzi, kde byste všichni měli možnost se s námi vývojáři a webdesignerem Ondrou setkat. Kdo byste o to měl zájem, pište do komentářů níže.

Chci se tímto omluvit i všem spolupracovníkům, kterým momentálně nefungují některé administrátorské funkce (např. výběry z blogů).

signály.cz a facebook

Již před spuštěním jsem publikoval článek Nová verze signály.cz a Facebook a myslím, že k němu nemám co dál dodat - pokud se vám nelíbí, že některé funkce vypadají podobně jako na facebooku, doporučuji si ho přečíst.

Co je jinde a jinak

  • Blogy společenství - pro přidání článku klikněte na své stránce společenství na "blog" a vpravo nahoře máte odkaz na "správa blogu". Pokud se nemůžete do svého blogu společenství dostat, napište na [email protected].
  • Zaheslovaná fotoalba - fotoalbům jsme nastavili, že je nikdo nemůže vidět, musíte jim tedy znovu nastavit, kdo má právo dané fotoalbum vidět.

Co je v řešení

  • Přihlášení. Některým lidem se nedaří přihlásit. Pracujeme na koncepčním řešení, zatím vám může pomoci odstranění cookies (Firefox, IE, Opera: Jak na toChrome).
  • Diskuze budou převedeny do tzv. "Diskuzních společenství". Bohužel se nám migrace protahuje. Pokud potřebujete v diskuzích dále diskutovat, máte je k dispozici stále na staré verzi ks.signaly.cz.
  • Soukromí - vyskytly se reklamace migrace nastavení soukromí ze starých signály.cz na nové, prosíme, zkontrolujte si je - snažili jsme se vše opravit, ale je možné, že nám ještě něco uniklo. Moc se za to omlouváme.
  • Počet nepřečtených vzkazů. Při převodu se některé přečtené zprávy označily za nepřečtené. Připravujeme označení všech vzkazů, které byly ve staré verzi již přečtené, za přečtené i v nové verzi.
  • Převod některých informací na profilu ze staré verze - doplníme všechny zájmy, sporty apod. pokud si je mezitím sami nedoplníte.
  • Ohlášky. Ohlášky budou obsahovat odkazy na místa, kde vám kdo co komentoval.
  • Co se děje. Co se děje bude obsahovat filtr toho, co chcete, aby se vám v něm zobrazovalo. Přidáme též historii.
  • Komentáře k akcím, společenstvím a přátelům. Ztracené se pokusíme co nejdříve doplnit a dodělat jejich editaci, respektive přidávání nových.
  • Automatické publikování článků, kterým jste nastavili, že se mají publikovat v určitou dobu.
  • U některých blogů se objevil problém s tím, že lidé, kteří by měli mít právo do něj zapisovat, tak do něj právo zapisovat nemají - opět vám pomůžeme na [email protected]
  • Pokročilé nastavení blogů - správa vlastního CSS, bude doplněna.
  • Červené přeskrtnuté odkazy v případě kalendáře a tlačítka "přidat soubory" fungují - pracujeme na tom, aby přeškrtnuté nebyly a nemátly vás tak.
  • Přidávání obrázků a souborů do blogů a k akcím momentálně bohužel nefunguje a začne fungovat bohužel nejdříve až koncem září.
  • Publikování rozepsaných příspěvků zatím nefunguje.
  • Vyhledávání zatím není k dispozici, jinak bude přístupné nově na všech stránkách.
  • A ještě mnoho dalších chyb a chybek.

Stará verze

Znovu připomínáme, že stará verze je stále prozatímně k dispozici na adrese ks.signaly.cz.

Inzeráty

Líbí se Ti vývoj signály.cz? Zapoj se - [email protected]. Třeba jako koordinátor vývoje.

Nelíbí se Ti vývoj signály.cz? Zapoj se - [email protected]. Třeba jako koordinátor vývoje.

Chcete nám pomoci posunout signály.cz dál? Hledáme spolupracovníky do redakce - [email protected], nového manažera (zodpovědného za marketing, propagaci a PR signály.cz) - [email protected] a od příštího léta také nového koordinátora celého projektu signály.cz - [email protected]. Zapojit se můžeš také jako Člen s.týmu. Stále hledáme i pomocného grafika, nejlépe s ambicí se stát grafikem hlavním;o).

Zobrazeno 16090×

Komentáře

Podiven

Dobrá! Za čtrnáct dní sem zajdu a uvidím.

Papo

Pokud se Ondřej Válka neumí omluvit sám, nemám důvod mu cokoliv promíjet, říkej tomu třeba tvrdost srdce.

Lidem se nezdál design podobný Facebooku (to se řeší v Tebou odkazovaném článku) a pak - ono to přebralo i jeho funkce. Je udivená reakce skutečně tak překvapující? Nebo signály byly místem, které mělo svou atmosféru a té se lidé dožadují?

Tomáš Bajer

papo: mě teda spíš udivuje, že někteří si myslí, jakýkoli web, který neslouží jen k vystavení nějakých informací, bude mít pořád ty samé funkce. Možná by nebylo špatné se podívat na ty funkce jako takové a nehodnotit je z toho pohledu, jestli jsou na facebooku, nebo ne.

ViZ

2Papo: o atmosféře signály.cz bych někdy raději tiše mlčel a odevzdával ji Božímu milosrdenství.
Hmm, tvrdost srdce - to je výzva k zamyšlení, a žádnej pšouk.

Adalberto

* jinak BYCHOM
* U některých blogů se objevil (chybí konec věty)

Porodní bolesti beru. Teď ještě nebrat každou konstruktivní kritiku jako osobní útok.
Návrhy z mé strany:
- dovolit uživatelům nastavit si velikost písma/grafiky (a tím dát možnost mít při menším písmu na stránce víc věcí, praktické např. u archivu blogových příspěvků, nebo na titulní straně)
- vypisovat reálný čas, kdy byla daná akce provedena ("před XX" mi nic neřekne)
- vyřešit jinak graficky komentáře pod blogy (tak jak to bylo na staré verzi fotka, nick, datum, komentář)
- A hlavně: vážně by byl kříž v hlavičce takový problém?

Papo

thomas14: Jsou funkce, které mám z FB vyzkoušené. Je špatné to hodnotit? Nemyslím.. Jinak nepíšu nic proti vývoji, to jsi špatně pochopil..

ViZ: Milé překvapení, měl jsem obavu, že jsem sám komu chybí válečná atmosféra signálů! Taky se modlím, aby bylo na signálech rušno a člověk měl o čem přemýšlet..

Asi neumím být potichu patřičným způsobem, ale učím se to, Miruš jistě potvrdí, že jsem se za ty 3 roky po jejím boku hodně zklidnil.. Holt, každej vyměkne.

Krom toho - tvrdost srdce by vysvětlovala občasné tlaky v oblasti hrudního koše..

Tomáš Bajer

Papo: holt my, co FB nemáme nějakou tu novinku uvítáme, byť se vyskytuje i tam=)

Papo

thomas14: My co tam jsme stejně jako na signálech to nepotřebujeme mít 2x. Vývoj vpřed? ANO! Ale proč zrovna skrze "like it", to nechápu.. Ostatně není těžké prokázat, že se na FB většina lidí projevuje jinak než ve skutečnosti a že bych chtěl signální pokrytectví? Fakt ne, díky..

Tomáš Bajer

papo: ono se bohužel těžko výmýšlí něco, co na fb není a zároveň je to i užitečné a v rámci možností signálů proveditelné. Si aspoň myslím já. A taky si myslím, že většina lidí se projevuje jinak i na signálech než ve skutečnosti, ale to ve virtuální realitě vůbec.

ViZ

papo: většina lidí (všichni?) se ve webovém prostoru obecně projevuje jinak než ve skutečnosti. Včetně signály.cz. Obávám se, že včetně mne.
Adalberto: vážně je nepřítomnost kříže v hlavičce takový problém?

Adalberto

ViZ: Jo.

Patrik Krupička (SirPesZ)

Já (jak jsem již dříve říkal) bych vůbec dal větší možnost nastavení. Třeba já osobně bych si vypnul Ohlášky, komu se co líbí a Co se děje.
Co se mi na minulé verzi líbilo byla decentnost všech těchto věcí. To jak na mě všechno řve, jen co se přihlásím mě neskutečně irituje, což je i důvod, proč nerad chodím na FB, i když jej vlastním.

Lííík

Ja si osobne myslim, ze novy "vzhled" signalum jen prospeje, ale musim priznat, ze se mi to facebookovani taky moc nelibi... Byla bych radeji pro nechat jiz zajete veci, odkazy, diskuze... Jen to tak nejak "nove oblect" ...
Jsem castym navstevnikem facebooku a posledni dobou i signalu... Ale tohle me zacina odrazovat... Mozna i tim, ze se tady nemuze (nemohl) schovavat za to "libi se mi"... Bylo to vice osobni, vic s Panem...

Tofl

Díky za tento článek. Myslím, že je zde uvedeno vše podstatné co by uživatelé měli momentálně v tuhle dobu vědět.

Jinak vše je o trpělivosti a zvykání si. Proto, komu chybí tyhle vlastnosti, tak bude mít neustále nějaké připomínky, ať už to funguje či nefunguje . . .

PS: mrzí mě, že spousta uživatelů neustále porovnává signály s FB, protože to jsou dvě věci, které se nedají vůbec porovnávat. To je jako, kdybychom pořád porovnávali jabko s hruškou. Sice to je ovoce, ale každé je jiné a originální . . .

Michal Martinka (Sokolík)

Ta je to pravda. Porovnávání tady bude ještě dlouhou dobu.I já porovnávám. A možná že se přikláním se k Lííík staré signály se měly obléknout do nového kabátu, ale podle.... zvyknem si. Nic jiného se nedá dělat:))

fishJFM

Jsem nadšen z nových signalů, myslím, že se Vám povedly. Působí na mě skutečně živě a přehledně, až se bojím, že budou mít "moc facebooku" - upoutávat lidi ke klávesnicím a monitorům... a odtrhovat je od žití reálných vztahů,...což ale není jistě chyba vývojářů, ale rub komunitních webů... a samozřejmě záleží na každém z nás čemu nebo komu dá přednost zda virtuální realitě nebo reálnému životu;) Možná mi to uniklo, ale kromě jiného, výše uvedeného se mi nezobrazí všichni dříve přidaní přátelé, konkrétně jejich seznam končí někde u písmene "p"

a také "Ohlášky" sice obsahují odkazy na místa, kde nám kdo co okomentoval, ale nemohu na to už reagovat, možná je to tím, že zatím chybí historie "co se děje", nebo tím, že např... u informace (Ohlášky) "uživateli XY se líbí Tvůj status", jde kliknout pouze na "XY" a už ne na "status".

Každopádně děkuji a Bůh nám(prosím) žehnej;)

P@y@

Souhlasím s Toflem.

Vianney

HejTi píše: "tak dejte prosím tomu našemu batoleti šanci. ;o)" - vada je v tom, že to batole je poněkud nedonošený.

Pavel Axman

Správná kvalita chce svůj ča dokážu si představit ty nervy a všecko takže se těším a že to zatím není dokonalý mě ale vůůbec nevadí:-)mnoho zdaru!!

Vianney

AxmanP2: A nebylo by lepší kvalitu nejprve vybudovat, a pak ji teprve vypustit ven?

Vianney

Ještě detail: K tomu Ondrovi Válkovi. Není mi jasné, proč nenapíše omluvu sám. Je bytostí samostatně uvažující a píšící, takže proč musím citovat Pelíšky? "Mohls mi to povědět sám, nemusíš za sebe posílat spojku." - já se na něj nezlobím, pouze konstatuji, že to poněkud přehnal, a proto by si měl sníst, co si nadrobil.

kacarovi3

Mám problém s ohláškami.Je tam,že někdo odepsal na můj komentař blogu ale ten blog nemohu najít,ani to,co ten dotyčný napsal.Stále marně hledám a ztrácím čas.Je to nedořešené.Pavel.

Ondřej Záleský

Občas mi připadá, že nám Čechům jde ze všeho nejlíp jedna činnost - kritizování. Mohli bychom se občas zamyslet nad tím, za jakých podmínek (finančních, situačních atd.) probíhá vývoj Signálů oproti jiným komunitním webům.
Buďme prosím rádi za to, že Signály (jakožto jediný křesťanský web tohoto rázu) vůbec fungují, za to množství lidí, které Signály spojují a za to, že vývojový tým neustále pracuje na vylepšeních :-) Díky!

MiroslavKratochvíl

Ondřej Záleský: "Buďme prosím rádi za to, že Signály (jakožto jediný křesťanský web tohoto rázu) vůbec fungují, [...], že vývojový tým neustále pracuje na vylepšeních."

Já nevidím na současných signálech žádné vylepšení původních signálů (které byly vymakané). Současné signály nefungují. Snad časem dosáhnou své původní uživatelské přátelskosti. Zatim se musím povzbuzovat: Vydrž Prťka, vydrž!

Vojtěch Dobeš

ad MiroslavKratochvíl) Z tvého pohledu byly vymakané. Z mého pohledu v nich spousta věcí chyběla, spousta věcí byla nepohodlná, byly v nich také chyby (myslím faktické chyby, možná jsi je jen neobjevil, protože jsi některou z funkcí nepoužíval, nevím). Rozdíl mezi původní verzí a novou verzí je ten, že zatímco původní signály byly vymakané na samou hranici, do jaké míry je ještě šlo vylepšovat a rozšiřovat, nová verze má zatím více much, ale mnohem větší potenciál ke správě a vývoji, než by kdy původní verze mohla získat.

Jan Škrášek

Původní signály vymakané nebyly, to je jen planý pocit. Tím neříkám, že teď jsou. Původní signály byly plné (více či méně) utajovaných bezpečnostních chyb. O nepoužitelnosti některých sekcí ani nemluvě (konkrétně např. fotky - nešlo odkazovat na fotku, náhledy malé - naprosto zbytečné, to stejné vzkazy - nějaký archiv, nepřehledný, nešlo rozumně konverzovat). Takže tvrdit, že původní signály byly vymakané je akorát demagogie.

MiroslavKratochvíl

Myslel jsem se uživatelskou přátelskost. O bezpečnostních chybách HejTi psal, nenapadlo mě, že jejich odstranění si vyžádá odsunutí společenství, nefunkčnost "co se děje", atd. atd.

Nevím, co se myslí odkazováním na fotku, ale několik odkazů jsem ve starých signálech viděl. Myslím, že teď odkazovat na fotku také nelze (znova opakuji, nevím, zda máme na mysli stejné odkazování).

Díval jsem se do vzkazů. Archiv je snad uplně stejný. Chybí "vzájemné vzkazy", takže se zdá býti původní konverzování rozumnější.

Takže tvrdit, že tvrdit, že původní signály byly vymakané je akorát demagogie, je akorát demagogie.

Vianney

Hrach: Takže tvrdit, že původní signály byly vymakané je akorát demagogie.

To je věc názoru. Původní možná nebyly kdo ví jaký zázrak, ale (nevím, jak Tobě) mě tam na fotky odkazovat šlo (možná je to o způsobu odkazování), a rozhodně fungovaly. Takže s tou demagogií opatrně, nebo spadneš na rovni tomu, co zde před časem bylo jako "Nové signály jsou perly sviním".

Naděžda

Jsem velice rozhořčena kvůli svému blogu, ve kterém byly zaznamenány velice plodné a zajímavé diskuze. Jenže po spuštění nové verze se to celé nějak pošramotilo, špatně zkopírovalo či co...zkrátka z komentářu se stala torza proložena znaky typu % a &...
Mrzí mě to, protože některé mé rozsáhlé odpovědi na komentáře mě stály mnoho úsilí a času. Ale ï mnohé další příspěvky stály za to a jsou z nich trosky.
Achich ouvej a já jsem spoléhala na to, že na signálech zůstanou tyto rozhovory uchovány a nezkopírovala jsem si je...teda aspoň myslím :-(

V jisté naději jsem klikla na odkaz staré verze signálů a doufala jsem, že tam bude blog v původním stavu, ovšem mýlila jsem se...

Je tedy všechno ztraceno?

Když se do mého blogu v takovémto stavu někdo začte, nebude těm nesouvislým blábolům rozumět.

doorbell

Tož sem si otevřela všecky vzkazy, ať tam už nemám žádné číslo a konečně vím, kolik mi jich skutečně došlo a objevilo se tam číslo 4294967295 :)

Vianney

Naděžda: Blogy jsou vůbec problematický - měsíce se začaly zobrazovat anglicky (ach jo, kam mi těm anglofonnim jednou až vlezeme...), ovšem, vrchol byl, když jsem se 3x pokusil zeditovat článek, a on se mi tam zjevil ve třech provedeních, a nejde to vůbec smazat ...

Ani2

Těším se,až bude zpřístupněno to vyhledávání. Už jsem měla strach, že vubec nebude. Zatím jsem tu zmatená jako lesní včela a když se mi otevřou Signály, nevím co jsou jen moje Signály, a co signály ostatních, co jsou moje sledované blogy A když už to vím, kdo mi co okomentoval, tak nevím, kde to mám hledat a co to bylo. Snad se s tím za chvilku zkamarádím. Tady návod nepomůže, jen praxe. Přeju redakci hodně vytrvalosti a pevné nervy se zaváděním. Musí to být strašně moc hodně nepříjemné práce, velký zmatek, strašně moc nespokojených lidí a to se musí zvládnout jenom s jedněmi nervy. Tak hodně trpělivosti

Jiří Klos

Kde se dá měnit komentář k přátelům???
díky

mayiyinka

Proč se mi po změně profilové fotky a jejím schválení ukazuje např. při komentování stará profilovka, když se mi v profilu už změnila ... no teda jestli mě chápete jak to myslím.

Vojtěch Dobeš

Editace příspěvku na blogu by nyní měla fungovat - pokud zaznamenáte nějaký problém, pište na [email protected] nebo mi pošlete vzkaz (neodpovím, ale budu se tím zabývat, kdyžtak odpovím, když se to vyřeší:). Smazání bude ještě doplněno, předpokládám tento týden.

Naděžda

Hej, pomoc! Nějací lidi komentují můj blog a mně se to prostě nikde nezobrazuje! Udělejte s tím někdo něco.
A taky bych uvítala, kdyby někdo dal do pořádku můj blog tak, jak byl před tím, se všemi písmenky.

MiroslavKratochvíl

Naďo, to hned tak asi nebude. HejTi nestíhá. HejTi píše: Nemá někdo v Brně následující 2 hodiny čas pomoci s Biblickým impulzem? Potřebuju do 16:00 přenést něco z Kozí 8 do Husovic a nestíhám...

Adalberto

Naděžda:
Ono to bude tím, že v "Ohláškách" je binec.
Píše to "XXX okomentovaltvůj (bez mezery!!!) příspěvek na blogu", když někdo okomentoval nějaký blogový příspěvek, který jsi komentovala ty; neznamená to, že někdo okomentoval TVŮJ blogový příspěvek.
Například po odeslání tadytoho komentáře, se objeví ve tvých ohláškách "Adalberto okomentovaltvůj příspěvek". Znamená to, že jsem okomentoval tadyten blogový příspěvek (který už jsi komentovala ty, proto se další aktivita pod ním zobrazuje v tvých ohláškách), nikoli tvůj příspěvek na tvém blogu.
No binec, no. :-(

Dufám, že jsem to popsal srozumitelně. :-)

MiroslavKratochvíl

nové signály mají bezpečností mezeru u fotoalb. do zaheslovaných fotoalb lze vidět přes náhled (první dvě fotky)

Nikodema

nedaří se mi přihlásit na staré signály stále mi to píše, že se musím přihlásit, ale nepřihlá sí mě...

Zdendanda

Možná by bylo dobré si přečíst ten článek, než na něho reagujete... Spoustu tych problémů, které tu popisujete, už popsal HejTi s tím, že sa na tom pracuje... Trpělivost přátelé:)
A když už sme u toho, myslím, že je tu spíš spousta lidí, kteří by sa měli omluvit Ondrovi, než Ondra jim. Kritika je potřeba, ale KONSTRUKTIVNÍ. To, co tu předvádí někteří, k tomu má na hony daleko. Já být Ondrou, tak vás všecky pošlu do *** a neomluvím se nikomu a příště se na vás vykašlu... Ještěže nejsem grafik signálů:)

Vianney

Zdendanda: Jenže, pokud se tady budeme vzájemně posílat do oněch míst, tak to stejně nebude konstruktivní.
Otázka č. 2 je: Za co bychom se měli, my svině, Ondrovi omlouvat? Sviněmi nás nazval poprvé on.

Šája78

Děti, děti, to je teda "počteníčko". Ještě, že sem neleze nikdo z bulváru, to by byly titulky :( Článek o sviních jsem nečetl, ale díky necelým 7 rokům praxe v průmyslové automatizaci si dovedu představit, co mohl v principu obsahovat. "Citový výlev" autora neomlouvám, ale některým z vás by neuškodilo zažít oživování výrobní linky v nějaké fabrice ovládané zahraničním kapitálem...

Vianney

Signály jsou fabrika ovládaná zahraničním kapitálem? To jsou mi novinky ... včil mi docházej ty anglický názvy měsíců na blozích :-)

Šája78

TO: Vianney
Svým příspěvkem jsem jen chtěl říci, že by některým kritikům neuškodilo zažít situaci, kdy technik neví, kde mu hlava stojí a "poslední" operátor linky si na něj stěžuje u generálního ředitele, který v tu chvíli jde náhodou kolem, že mu do systému nechce vrátit tlačítka, které měl na zrušeném rozváděči...
BTW: Výkřiky stylu anglické názvy měsíců patří slušnou a věcnou formou na mail [email protected]

Zdendanda

vianney: Nevím, jaks ten článek četl, ale já jsem v něm nikde nenašla větu typu "uživatelé signály.cz jsou svině..." Házet perly sviním je normální přirovnání, které se běžně používá...

Vianney

Zdendanda: No, v tom Ondrově článku (škoda, že jsem si ho nezkopíroval, když ještě byl k přečtení) se kromě tohohle přirovnání našlo i pár dalších výivností - kdo nesnáší Fejsbuk neumí přemýšlet, kdo má připomínky k novým signálům nic v životě nedokázal atd. Ty svině byly, řečeno slovníkem dr. Štrosmajera: jen třešnička na dost nechutnym dortu.

Heini

Nechci šířit negaci, ale kdybychom takhle u nás v práci updatovali systém zákazníkovi, máme z fleku padáka. Přitom to šlo řešit trochu jinak. Udělat si kopii DB jako testovací sadu dat, někde "vedle" nad ní rozchodit celý systém, odladit a až pak ho přehrát nad živá data. Docela mě udivilo, že to hnedka perete do ostrého provozu, protože se tím defakto signály.cz samy poškozují.
Neberte to jako nemístnou kritiku, jen jako přátelskou radu do budoucna.
Ohledně designu, ať je to podobné čemukoli, je to hlavně velmi nepřehledné.

Zdendanda

Vianney: Ach, jak lidé dokážou všecko otočit vzhůru nohama a převrátit znění, které to původně mělo...
Nikde v tom článku nestálo, že kdo nesnáší fejsbuk neumí přemýšlet, ALE kdo jednou větou zatracuje signály, protože se podobají facebooku, takový soud může napsat jen člověk, který nepřemýšlí... Vidíš v tom ten rozdíl??? To nebylo na odpůrce fejsbuku, ale na ty uživatele, kteří tu psali výkřiky typu jděte s novými signály do *** jsou jak fejsbuk... To není kritika, natož konstruktivní, to je výkřik věčně nespokojeného prudiče a ten toho většinou opravdu moc sám nedokázal...
Nijak to nebylo mířeno lidem, kteří mají připomínky k novému vzhledu, pokud je dokáží podat slušnou formou...

Šája78

TO: Heini
Tak záloh není nikdy dost, o tom žádná! Srovnání s komerční zakázkou také rozumím, ale nezapomeň na to, že v práci to děláš za peníze, Tvůj zaměstnavatel na to má smlouvu, kde je definován předmět díla, jeho cena, garance a sankce. Nevím o tom, že by někdo z kritiků uzavřel s autory Signálů smlouvu aneb...

Záloha se udělat měla (jestli to šlo), více testování by nebylo na škodu, slušné a věcné připomínky na [email protected] ano, ale "citové výlevy" ne!

Heini

To Šája78:
Tak teď trochu nerozumím, co srovnáváš dohromady. Nejde snad o to, zda je to komerční projekt nebo třeba charitativní, či dobrovolný, metodika je vždy stejná. Samozřejmě, že se nebudeš s nekomerčním projektem tak vymazlovat, ale pořád bys neměl nasazováním nové verze ohrozit či paralizovat základní funkčnost systému.

Nejde jen o zálohování, ale o fakt, že nové verze se spouští na "pískovišti", tam si s ní pár lidí pohraje (otestuje) a pak se jen překlopí. Nemusí se tedy řešit skoro žádné chyby ex post, vyjma drobností, co prostě vždy někde ujedou. Lidi udělají "jéééé" a všechno funguje a všichni jsou šťastní;-)

Jen pro srovnání, dovede si představit, že by Facebook, když už je tu tolikrát zmíněn, díky inovaci částečně nefungoval? Vývojáři si dávají pořádný pozor, aby se do takové situace nedostali a není to kvůli penězům, ale kvůli ostudě, jakou by měla celá společnost, přeneseně síť.

Heini

Jinak nejde o nějakou mou kritiku, už se prostě stalo, spíš mě mrzí, že tu ne vše funguje a to už pár dní už proto, že Signály jsou skvělým místem.
Takže to berte tak, jakože do budoucna...;-)

Vianney

Heini: Vývojáři si dávají pořádný pozor, aby se do takové situace nedostali a není to kvůli penězům, ale kvůli ostudě, jakou by měla celá společnost, přeneseně síť.

Tady už je na něco takového pozdě.

Šája78

TO: Heini
Tak jinak, za takto problematické překlopení systému by mě zaměstnavatel také "nepochválil", aktuální stav nových Signálů mě také netěší, ale stav je takový, jaký je, a nám nezbývá, než vývojáře podpořit modlitbou. Neustálým komentováním "úletu" jednoho z autorů či nefunkčních detailů se nic neopraví... Howg!

Papo

Vianney: Článek mám, přirozeně, archivovaný, pošli vzkaz s emailem

Zdendanda: Ondřej Válka dluží spoustě lidí velkou omluvu. Že jsi stejná jako on (reagovala bys stejně) z toho normu nedělá. Zajímalo by mě, jestli mi projde přirování: "Ten kdo mluví jako on, tak je blbej jako hrom". Nic osobního, prostě je to přirovnání, výše jsi to vysvětlovala, tak bys to měla chápat ze všech nejlépe.

Pokud mají HejTi nebo Ondřej Válka pocit, že osobně jim do obličeje nevpálím to stejné, tak mají pravdu - osobně bych byl ještě méně příjemný.

ViZ

Papo: O.V. nikomu omluvu nedluží. Kdo kejhá je husa nebo kachna? A kdo chrochtá je prase?
Těší mě, že zasloužilý tester to dělá "obrovolně" nicméně jeho čas a dovednost se o signály nezasloužil, takže si nezaslouží medaili za zásluhy".
Btw. já mám podobnou situaci: F2F bych použil onu biblickou frázi, na signály bych to nepsal.

Papo

ViZ: Jé, tohle by mě normálně bavilo, ale jsem tu jen na skok, takže zřejmě tento týden naposledy: Ondřej Válka se zachoval jako hulvát a měl by se omluvit.

ViZ

O.V reagoval emotivně, ale "urazil" jen ty, kteří se "urazit" nechali. Aneb kdo se cítí...

Papo

O.V. se zachoval jako hulvát. Jestli to bylo v záchvatu vzteku nebo ne není můj problém.
PS: Dovolím si citovat: "Pekne jste me nasrali, jen co je pravda. Tupe stado!"

A RT? Nic.. proč taky, že? ;)

HejTi

2Papo - že RT nic? A na čí výzvu asi autor článek stáhl?

Kdyby za signály.cz stála parta řádně zaplacených programátorů, zajisté bysme signály.cz nespouštěli v takové podobě v jaké jsme je pustili. Na rozsáhlejší testování by nám zbylo více času. Kdybysme měli větší kapacity, připravili bysme videonávody. Kdyby... Ano, "měly" se signály.cz spustit v odladěnější podobě, ale stále si stojím zatím, že kdybysme nové signály.cz nespustili v takové podobě, tak by se nespustily vůbec a stále si stojím zatím, že nové signály.cz potřeba jsou.

Vianney

Zdendanda: "(Signály) jsou jak fejsbuk... To není kritika."

Máš pravdu, to není kritika, to je konstatování skutečnosti.

Vianney

ViZ: "O.V. nikomu omluvu nedluží."

Asi jsem ještě ze starý školy, ale domnívám se, že by se omluvit měl. Prostě přestřelil - komu z nás se někdy něco podobného nestalo. Na druhou stranu by se ale měl k věci postavit čelem, a nenechat za sebe mluvit "spojku" HejTiho. Měl by se omluvit sám. Jak je to v tom přísloví: "Sněz si to, co sis nadrobil."

ViZ

Vianney: Už jsem jednou říkal, že jste vzali vyjádření O.V. jako vyjádření RT - a v tu chvíli jste to vy posunuli do roviny uživatelé kontra RT (resp. vývojáři) - a v tu chvíli se vyjádřil zodpovědný za signály.cz Co je na tom divnýho? Tyhlety "měl by" mě fakt taky někdy dokážou docela zvednout ze židle. Btw. Já si taky mohu myslet, že uživatelé "by taky měli" prokázat určitý nadhled... :-) minimálně ze své zralé osobnosti... Pokud ne, tak trochu ukazují, že jsou sami nesrovnaní... Nu což, každý svého štěstí strůjcem.
Nicméně, pokud O.V. povzbuzen vašimi uraženými reakcemi se vyprdne na pomoc pro signály.cz, vůbec se mu divit nebudu, ale moc jste tím tomuto webu nepomohli.

Vianney

Viz: právě že jsem NEZTOTOŽNIL O. V. A RT - právě proto je mi omluva od RT k prdu, a byl bych pro to, aby se omluvil O.V. osobně.

ViZ

Vianney: chápu Váš úhled pohledu, ale ano... ale je to na úhlu pohledu. I když to byl článek O.V, brali to uživatelé jako vyjádření vývojářů (tedy spíše vyjádření signály.cz). Když se ozve šéf, chtějí uživatelé omluvu O.V. ... jiný úhled pohledu.

Papo

HejTi: A komentář na jeho profilu stahovat nebude? ;) Důslednost je cnost, já to chápu..

Já netvrdím, že nové signály nebyly potřeba. Také nevidím do toho, jestli by se Ti posunem JP2 o další rok rozutekli programátoři nebo ne a nemluvím o tom, je mi to dost jedno. To co píšu je snad jasné - signály připomínají FB a byl vypušten zmetek, za což bych na místě programátorů nakopal projekťáka do zadele, že by se blíže nedefinovaný čas neposadil. Chyba není v programátorech, ale projekťákovi. Právě tak se nevyjadřuji k vzhledu ve stylu líbí/nelíbí, to je otázka osobního vkusu..

ViZ: Co napsal Ondřej Válka, napsal Ondřej Válka, proto by se měl omluvit Ondřej Válka, není důvod, aby to za něj žehlil kdokoliv jiný.. RT s tím nemá co do činění, kromě jeho důsledného napomenutí za toto morální selhání.

Hever

Papo: jéjej, tady někdo zase žije v ideláním světě. Byl vypuštěn zmetek. Jak myslíš, že vypadala první verze při vypuštění? Myslíš, že ve staré verzi nebylo víc problémů než v této? Co používáš za ideální programy, ve kterých ses nikdy s chybami nesetkal?

Signály připomínají facebook. A nepřipomínají ti třeba i Bebo nebo Twitter? Nebo třeba Hi5, případně MySpace, LinkedIn, Nexopia, Hyves, StudiVZ, iWiW, Tuenti, Nasza-Klasa, Decayenne, Tagged, XING, Badoo, Skyrock, Friendster, Mixi, Multiply, Wretch, renren, Cyworld a nebo Orkut? Kde se stala chyba?

Ten problém je v tém modré? http://2i.cz/31f07a5083 Ta přece byla už v předchozí verzi, nevzpomínáš? http://ks.signaly.cz/

ViZ

já si první signály jako komunitní web pamatuju ... dooost dobře.

Michal Martinka (Sokolík)

Nejdou nějak vylepšit ti přátelé? Deset se zobrazí a potom se ukáže hafo dalších. Raději zmenšit jako před tím a bude.

Papo

Hever: V modré to není, to už jsem psal.. Chyba je, že není kříž, ale to se opakuji.. Že to má velice podobné (když už ne stejné) funkce, to je repetice smutné písničky..

Víš, nežiju v ideálním světě, ale přeci jen - jsou věci, které jsou přes čáru a výpotek JP2 tam patří. Čeho moc, toho příliš (vida, tohle jsem ještě ve spojení s JP2 nenapsal!)

PS: Jsem uživatelem FB, nikoliv Badoo, Twitteru, atd. atp. takže nemůžu říct, takhle z hlavy.. ale podle toho jak to uvádíš, tak signály svými funkcemi zapadají mezi ostatní weby.. je to cesta ke "standardu" nebo do "šedi"?

Hever

Myslím, že je to cesta k osvědčenému standardu. Noviny se taky ujednotily, na hlavní stránce bývá to zajímavé, nahoře název novin, den vydání, stránky jsou číslované atp. Přece ale to co jednotlivé noviny odlišuje není jejich vzhled, ale jejich obsah. A ten zůstane na signálech signální, ba co - bude lepší! To protože se k tomu dobrému obsahu mnohem snáze dostaneš, administrátoři budou mít k ruce lepší nástroje, takže se nebudou muset zabývat tím vším co nefunguje, ale budou moci dělat přesně to co je potřeba. Proto tu máme nové signály.

Před nějakým rokem jsem si koupil strašlivý výpotek ... mobil který byl dražší než všechny ostatní. Neuměl ani kopírovat text ani odeslat mmsku. Hrůza. :) Mám ho pořád a neměnil bych. Všechno to co na něm dav kritizoval už dávno umí a všechny ostatní mobily se ho snaží jen napodobovat. Nechci ho připodobňovat k signálům, jen chci říct, že snažit se vydat až dokonalou věc nemusí být ta správná cesta. Ozve se tisíc rýpalů, že to je špatně, ale ... vlastně to ani nic neznamená.

Patrik Krupička (SirPesZ)

Mně přijde blbý skrývání informací. Když už jsem tady na webu, autorizovanej a já nevim co všechno, a potom mě zaujme něčí příspěvek, blog atd. a rád bych se o tom člověku dozvěděl víc, tak kliknu a vidím, že nic nevidím.

Vianney

SirPesZ: To skrejvání informací mi naopak přijde užitečný.

ViZ

SirPesZ: tak napiš dotyčnému vzkaz, třeba si tě přidá do přátel - a bude to osobnější než že budeš tušit, že F.V. z H.D. (Franta Vopršálek z Horní Dolní) napsal něco zajímavého.

HejTi

2SirPesZ - autorizace Tě opravňuje vidět fotky, jména a věk všech lidí na signály.cz, ostatní už si můžou jednotlivci nastavit dle svého uvážení i přísněji. Je to takový kompromis mezi přáním lidí, kteří chtějí vědět všechno o všech, a těmi, kteří mají nejrůznější důvody k tomu, aby tady měli pokud možno co nejméně informací o sobě. Obě skupiny chápeme a snažíme se udělat maximum aby jste byli spokojení všichni co nejvíce.

Papo

Hever: Tvůj optimismus, že rychlejší proklikávání k obsahu povede ke kvalitnějšímu obsahu nesdílím, je to, podle mě, lhaní si do kapsy.. ale když Ti to tak vyhovuje, prosím..
PS: "Osvědčený standard" zní stejně jako "osvědčené stádo"

Papo

PPS: Je feature nebo bug, že nevidím nové komentáře na sledovaných blozích, pokud tam sám nepřispěji? (dlužno dodat, že takhle to funguje na FB, ale signály v tom byly jiné)

Patrik Krupička (SirPesZ)

Mně zas zaráží, proč existují dvojí komentáře. Jedny takový ty facebookovský na hlavní stránce, kde vidím začátek příspěvku na blogu a pak na vlastní stránce v blogu.

anienka

nemůžu si pomoct, ale staré signály byly lepší... Je to teď strašně nepřehledné a navíc se tam nedostane nikdo, kdo není přihlášený - já myslela, že to má být i jakýsi způsob evangelizace...

HejTi

2anienka - kam se nedostanou lidé bez přihlášení tam, kam se dostali lidé bez přihlášení ve staré verzi?

Patrik Krupička (SirPesZ)

Heleďte, už by to vážně chtělo dodělat blogy. Dneska jsem psal příspěvek na Události a potřeboval jsem tam vložit nějaký vzorečky a odkazy nefunguje ani HTML, ani odkazy v nabídce (tam navíc nefunguje ani zarovnávání atd.).
Já bych nechtěl zbytečně prudit, ale prostě už mi to docela vadí. Ale jsem rád, že se Signály postupně stávají funkčnější a funkčnější :-).

Vianney

Pravda, to zarovnávání mě taky štve, zarovnávání by to chtělo ...

S vkládáním odkazů jsem přišel na fígl, kterým to lze dělat, i když odkazy nefungujou - když člověk vytvoří text s odkazy v Open Documentu, a pak to vloží na blog, odkazy se zachovají.

Vianney

Na blogu jsem měl takový občasník o zvonech, a přímo v článcích jsem tam měl fotky. A ty fotky jsou od přechodu na novou verzi v čudu, je to takové zmrzačené. Dalo by se s tim něco udělat?

HejTi

2vianney - prosím napiš odkazy na konkrétní články na [email protected]

2sirpesz - snad už tento týden...

HejTi

2sirpesz - tak už to funguje, teď už "jen" nahrávání obrázků

2vianney - to je divné, zkoušel jsem teď to zarovnání a vypadá to, že to funguje... Můžeš případně poslat jaký používáš prohlížeč apod. na [email protected]?

Vianney

Ad zarovnávání - je možné, že už to funguje, já to naposledy zkoušel včera.

Vianney

Tak jsem to vyzkoušel, a zarovnávání už pracuje. Díky.

HejTi

2Vianney: super.

Nikodema

Nabízíte možnost pokračovat v diskuzích ve staré verzi. Ale nelze se přihlásit a tím pádem diskutovat. Co s tím?

kacarovi3

Stará verze-má budoucnost?Všichni si zvykají na nové signály a jde o lidi a ty jsou tam.Pavel.

HejTi

2Nikodema - když se člověk chce přihlásit na starou verzi, musí se nejdřív na nové odhlásit.

Michal Martinka (Sokolík)

Staré nechme spát. Bylo mnoho bouřlivých diskuzí, ale proč se otáčet dozadu.

Heini

Že by proto, že na novém stále nefungují diskuse?

Naděžda

A taky proto, že mám furt rozhozený blog, a to bohužel i na starém :-(
Kdy už to konečně dáte do pořádku?!

Jan Škrášek

@nadezda koukam na tvuj blog a nevidim tam problem. specifikuj, co znamena rozbity.

Naděžda

Taxe koukni pořádně. Každý trochu delší příspěvek je zkrácený, třeba klidně i v půlce slova. Speciálně na "Čisté lásce" je to obzvláště patrné, ale u ostatních taky.

Jan Škrášek

co používáš za prohlížeč? u mě je ve všech prohlížečích vše v pořádku (FF 4, Chrome 6, IE 8). Není nic rozpůleno, vidím celý článek až po "Inu, co myslíte?", prostě mi to přijde v cajku.

ViZ

mi se zobrazuji taky cele (včetně stovek přiblblejch komentářů)

MiroslavKratochvíl

článek je celý, ale delší komentáře jsou usekané (já je celé nevidím). např. komentář Naděžda 30. září 2008 v 22:56: " [...] Abychom těm lidem pohmohli, můžeme udělat jen to, že se budeme modlit a půjdeme jim přík"

Jan Škrášek

Pro Naděždu: problém byl identifikován - komentáře s délkou více jak 5000 znaků se špatně převedli, bude opraveno... Díky Tobě a Miroslavovi za report.

Naděžda

Hurá, sláva! No konečně :-)

Zobrazit 103 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka