informace ze zákulisí vývoje

Vítáme vás v nové verzi signály.cz

14. 9. 2010 15:28

Po útrapách s migrací dat vás vítáme v nové verzi signály.cz.


Další fotky z víkendu před spuštěním

Přes všechnu snahu se nám ještě nepodařilo zprovoznit úplně vše. Prosíme vás proto o trpělivost, než se dostaneme k vyřešení všech věcí. Prosíme vás všechny také ale o zpětnou vazbu, protože signály.cz neděláme pro sebe, ale pro vás a váš názor nás zajímá! Vše prosím pište na [email protected]. Všechny připomínky zpracujeme, ale prosíme o trpělivost, protože už teď sami víme o spoustě věci, které jsou potřeba opravit a máme každý jen dvě ruce.

Jakožto koordinátor signály.cz bych chtěl poděkovat všem téměř 2 desítkám kluků z vývoje, protože zvlášť v posledních týdnech předvedli obdivuhodný výkon. Všichni na signály.cz pracovali dobrovolně a odměnou jsou jim pouze různá školení a případně příspěvky na dopravu, pokud nejsou z Brna. Někteří jeli systém vlastní práce - signály.cz - trochu spánku - vlastní práce - signály.cz ... Bylo to zkrátka náročné. A taky bych chtěl poděkovat, všem, kteří nás jakkoli podporovali či nám pomáhali - kuchařky, testeři a další přátele, kteří přiložili ruku k dílu. Speciální dík patří obyvatelům signály.cz life, kteří nás u sebe teď několik týdnů nechali vyvíjet dnem i nocí a podělili se s námi o kus střechy nad hlavou, pod kterou jsme si vždycky dobře po práci odpočinuli.

Více o nové verzi se dočtete v předchozích článcích, jejich seznam je v následujícím příspěvku:

Nová verze signály.cz bude spuštěna 13. září 2010

Co zatím nefunguje

  • Přesné počítání nepřečtených vzkazů
  • Diskuze (budou převedeny do konce týdne)

Ke staré verzi je dočasně přístup na ks.signaly.cz

Zobrazeno 6469×

Komentáře

kacarovi3

Jedno mě trápí-malé okénko při psaní vzkazů.Prosím o takové,na jaké tet píši.Nebod myšlenka navazuje na tu předchozí a ta zase z něčeho vychází.V malém okně to ztrácí souvislost a to posouvání tomu nepomůže.Dík za přečtení.Pavel.

hynsp

trápí mě hodně.
nevím jak dlouho jste to testovali, ale ptám se podíval se na monitor někdo jak to bude vypadat.. když pominu nové funkce a záložky a rozhašené maily.. tak na nový vzhled se nedá dívat.. působí už na první pohled rušivě, roztrhaně, přeplácaně.
vzhled je naprosto nefunkční.. když už jste se inspirovali facebookem tak jste měli přemýšlet i o jednoduchosti a jednoduchém příjemném vzhledu. myšlenka dobrá provedení nic moc. omlouvám se za otevřenou kritiku ale tak to vidím
s přáním pěkného dne Hynek:)

barra

staré signály byli lepší, v těch nových se neumím zorientovat...jsou moc chaotické :-(

Terka8

v tomhle novým vzhledu se trochu ztrácím... snad se brzo najdu ;)

HelenaH

dík za tu fotku-představovala jsem si jak to asi vypadá, když se přechází...:-) už to vidím, - vypadá to, že tam ani nebyla moc legrace, že?

Pajan

Do nás ve škole cpali: v jednoduchosti je síla! Staré signály byly přehledné, funkční a všechny informace byly dostupné z profilu. Také souhlasím s názorem, který zde zazněl, že design se příliš nepovedl.
Je zatím vším jistě spousta práce a nechci ji kritizovat. Všim jsem si ale, že jste dočasně zprovoznili starou verzi. Kdyby snad zůstala v provozu trvale, jistě by se nás pár našlo, kterým by stačila. Dík

Podiven

Kdyby to bylo technicky proveditelné, velmi bych se přimlouval za obnovení staré verze pro zájemce. Rád se vzdám všech facebookových výhod.

Clara

odvedli jste kus prace, to je jiste... to, ze se nam ne vsechno zamlouva, je vec druha... zrovna na tyhle strance [a na strankach podobnych] bych uvitala nejake tlacitko pro cestu zpatky na uvod [nebo takovou tu cestu, co je jinde uplne nahore] - takto musim jit pres nektereho uzivatele... diky...

Papo

Bude tlačítko "to se mi nelíbí"?

Jan Škrášek

babča-helča: ale sranda byla, ale ne vždy, možná až tehdy, když jsme po 18 hodinách programování (asi v 6 ráno) zjistili, že to fakt v pondělí dopoledne nespustítme :D

kritici designu: nikdo nečekal, že se bude vzhled líbit všem. Inspirace z facebooku není vůbec taková, jak si možná myslíte. Neochota naučit se něco nového je přirození, však, kolik z vašich prarodičů použá ty nové technologie,jako vy: internet, mail, sms, voip, apod.

hynsp

p.s. nejde o používání nové technologie,
ale skutečně o vzhled..
zkuste si vzít nějakou základní příručku pro grafiky a přečíst si něco o proporcích, tomu jak se lidské oko dívá na věci jako symetrie, zarovnání..
to je co tu chybí.... určitý grafický řád stránky nejde o obsah, tlačítka líbí nebo nelíbí se mi či druhy komentářů.. jde skutečně o to aby se v prostředí dobře pracovalo... aby se člověk v "pokoji" kde se nachází cítil dobře a je jaksi dáno vnitřním nastavení člověka že některé propoprce, rozvržení a symetrie se mu víc líbí a ladí.. vytvořit symfonii z disharmonických tonů je také jistě zajímavé a originální ale poslouchat to nikdo nebude..
ale abych jen nekritizoval - barevné pojetí - zvolené barvy se mi líbí a líbí se mi to že je tu snaha o vývoj a větší interaktivnost...
pokud půjde poladit vzhled nemyslím jednotlivé záložky či funkce ale skutečně o rozvrstvení tj. posunutí některých menu, zmenšení některých menu.. prostě uprava velikostí a proporcí a umístění některých částí stránek bylo by to určitě lepší...

Jan Škrášek

Tak to, že nová verze běží, samozřejmě neznamená, že se na ni už nepracuje. Pracuji a hodně. Zmínka o designerských knížkách je úsměvná, když celý systém je vyprojektován profesionálem, který bude přednášet na webexpo ;)

Papo

Hrach: Můj strýc dentista vypráví o profesionálech přednášejících na stomatologických sympóziích! Jestli je to stejné i na webexpo, tak potěš koště..

Jan Škrášek

Pánové, mrzí mne, že sem investoval čas vám tu vůbec něco psát. Máte možnost se zapojit do vývojového týmu a pomoci. Pokud danému oboru Papo nerozumíš, že ti o tom musí už i strýc vyprávět, tak to nekomentuj.

Papo

Hrach: To víš a Ty tu budeš nejchytřejší.. Jinak Tvá poznámka je evidentně mimo - promiň.
PS: Svého času skutečně nelituji..

Pajan

Měl bych dotaz.
Budou smajlíky ve vzkazníku? Ten váleček byl super!;-)
Jak rozeznám v odeslaných vzkazech zprávy které byly přečteny od těch které adresát ještě nečetl?
-------
připojil bych i připomínky,
- postrádám informaci o poslední aktivitě uživatele na titulní stránce profilu (snad se neuklikám k smrti),
- přimluvil bych se za to, aby e-mailová adresa byla zcela neveřejný údaj (spousta lidí si přidává do přátel každého koho, byť i jen jednou v životě, spatří)

juniper

je pravdou že nový vzhled mne dost zklamal,je totiž hodně chaotický a nepřehledný, chybí mi hodně tlačítko zpět, když někdo okomentuje můj status nejde vyvolat jak ho okmentoval. Také mi trochu připomíná facebook. Ještě bude asi hodně práce na dokončovací úpravě, tak ať vám Pán žehná.

Radio

Nemůžu najít funkci vzájemné vzkazy... Byla to skvělá historie vzkazů mezi dvěma lidmi a teď je prostě fuč :(

Dadafe

Je možné nějak poznat, jestli jsou moji přátelé zrovna on-line? A k čemu jsou dobří ti smajlíci u vzkazů?

Jana Bezděková

není už možné vidět, kolik lidí četlo můj blog - tedy konkrétní článek? Nejde o mé spisovatelské schopnosti, ale hlavně o poslední příspěvek, který je od jiného autora a kterého jsem chtěla povzbudit v dalším psaní...

hynsp

pro Hrach - kritika je v každém oboru prospěšná, učí nás a posouvá dál..
profesionál je ten kdo v daném oboru pracuje, to samo ještě nehovoří o jeho práci. Nejsem sice povoláním designer a neumím stránky naprogramovat. Ale pokud bude zájem rád si udělám udělám čas a pomohu. A velmi se rád s tebou i oním profesionálem setkám tváří v tvář. Kdyby mi na kvalitě signálů nezáleželo nepsal bych ani řádku. Tak se ozvi - na můj profil se jistě dostaneš, pak se můžeme domluvit jak případně dál komunikovat či se sejít
pěkný den;)

Josef Plch

Vypadá to docela dobře. Oceňuju hlavně nastavení soukromí - nevím, jestli ve staré verzi vůbec existovalo, ale pořádně jsem ho tam nenašel.

garbanella

Co to je za nová verze-nic tu nemůžu teď najít-ani naše spolčo!!! Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti-nevyznám se tu teď-nebyly jak staré signály. gabka :-(

Frankie29

Tahle nová verze to je humus, nedá se v tom vůbec vyznat a hlavně po grafické stránce je to hnůj!!! Nedá se na to dívat, je to prachsprostá nepovedená kopie facebooku. To myslíte vážně tady s tímto? Je to hodně nepovedená parodie na facebook. Znáte profesi: grafik webových stránek? Zavolejte si raděj ho a ne malíře pokojů... Nezlobte se, ale dělali jste s toho tady naprostý Titanic a rovnou to poslali ke dnu :)

Josef Plch

Hleďte – bylo jasně řečeno, že aktuální verze není konečná. Pokud to někdo nedokáže ustát s chladnou hlavou, ať si ji strčí pod vodovod a měsíc počká, než se odladí chyby.

Buďte rádi, že se web někam posunuje. I stávající verze je vcelku použitelná a rozhodně bych ji nehodnotil slovem „hnůj“. To je absolutní znevážení stovek hodin práce vývojářů, kteří se na to taky příště můžou vykašlat. Zvlášť tady na Signálech mi podobné výlevy připadají docela smutné.

Facebook nová podoba připomíná, ale to není nutně špatně. Systém obsahuje i vlastní nápady a až se dotáhne, myslím, že bude stát za to. Čím víc se – konstruktivně! – zapojíte, tím dřív to může být.

To píšu, aniž bych měl cokoli společného s vývojovým týmem. Ale těžko se to dalo sledovat. Programátorům držím palce a přeju pevné nervy :-)

Frankie29

No vykašlat se na to mohli, a kdyby to taky udělali bylo by víc užitku než škody. Víš co se říka: Jen horlivý blbec udělá nejvíce škody! :D
Dříve signály měly svůj styl, svoji identitu, jak grafickou tak i spracováním technickým. A ted výsledek pripomíná spíše těžce oldschoolovou předverzi facebooku z doby někdy před 10 lety...
Výsledek je jenom neumětelství rádoby autorů, co si hraj na něco co nejsou, a ted to boužel vidíme všeci... Ale co je nejvíce nejsmutnější, že se snažili kopírovat facebook, ale boužel si neuvedomili že do takové dokonalosti to nedotahnou ani za 100 let, to by museli mít kupu peněz a po ruce čínské chlapce, kteří kopírování mají v ruce...

Frankie29

...a to je ještě můžou zažalovat autoři facebooku za ukradnutí duševního vlastnictví a nápadu, takovéhle kopírování by se jim nemuselo vyplatit, pokutu by spláceli ještě jejich praprapravnuci... no ale tohle je tak nepovedené, že o to strach nemám :)

Danyrka

Myslím, že je to jen otázka zvyku. Zatím jsem trochu zmatená, ale brzy se jistě s novou podobou signálů seznámím a bude to OK. Určitě oceňuji možnost odkliknout kolonku "líbí se mi". Je to sice takové facebookové, ale to nic nemění na tom, že i ten obyčejný klik dokážě někoho potěšit.

Ondřej Záleský

to Frankie29: Milý Romane, těžko se mi věří, že někdo jako Ty dokáže něco takového napsat s viditelně jasným cílem - shodit celý projekt nových Signálů a zesměšnit práci vývojového týmu. Nezlob se, ale že tě huba nebolí...

pajann

Ondřej Záleský:
Jeho komentář je dost ostrý, ale z určitého pohledu má prostě pravdu (taková jsou fakta). Nelze popřít, že jistá myšlenka (či směr) udělat "český křesťanský facebook" tu je. Bohužel (to je můj názor) je to moc viditelná snaha. Nová verze je pro mě hodně zmatečná (nepřehledná) :-( ta "stará" měla něco do sebe, co tahle nemá.

Pajan

Budu netaktní, ale myslím, že to shrnu. Milý vývojový týme, strč si vaši novou verzi za klobouk. 14 dní hájení, je téměř u konce, signály jsou stále nefunkční. Ale hlavní problém je, že nevím o nikom ve svém okolí, komu by se líbily. Pokud mi chodí vzkazy, jako, "ty nové signály stojí za hovno". Asi je špatně něco jiného, než že křesťané mluví sprostě... Je krásné, že někdo obhájil svoji bakalářku. Je super, že grafik se účastní kdoví jakých konferencí. Ale přemýšlel někdo z vás jaký dopad vaše "hraní" má na návštěvnost tohoto serveru? Co když ohrožujete celý projekt Signály.cz? Ve stavu v jakém se tento projekt nachází o něj nemám zájem! Bohužel, všimněte si prosím(!), že nejsem sám. Opravdu si myslím, že projekt Signály.cz je projekt zajímavý. Jen se něco děje špatně.

ViZ

aniž bych chtěl hájit RT za stav, vněmž se signály.cz teď nacházejí: 13+14=27 a dnes je teprve 21.

HejTi

Prosím, když jsem psal 16. 9., že prosím o "cca 2 týdny" (tj. přelom zaří/října), proč za 5 dní píšete, že 14 dní hájení je skoro u konce?

Pajan

Protože příští pondělí poběží nová verze dva týdny a nikdo se ještě neptal uživatelům co přivítali a co jim vadí. Co takhle mini anketa, která se zobrazí každému uživateli po jeho přihlášení?
Vaší práce si vážím, ale chybi mi zpětná vazba.

HejTi

2Pajan - všude, na každé stránce, je nahoře email [email protected] - tam nám denně chodí desítky emailu, co nefunguje, co se líbí a co nelíbí, my to zpracováváme. O zpětnou vazbu vás prosíme, částečně ji i máme jak přes mail tak zprostředkovaně přes různé blogy, komentáře, statusy... Víme, že se vám spoustu věcí nelíbí. Nejsme hluší, jen nedokážeme dělat zázraky na počkání. Makáme na signálech každý den, abyste s nima byli spokojeni. Nechceme se vracet zpět, chceme jít dopředu. Nechceme zahazovat to co bylo dobré na staré verzi, ale v některých případech se nám to zkrátka nepodařilo a pokazili jsme to . Teď se to snažíme napravit.

juniper

možná by nebylo na škodu mít v novaverzezavináčsignaly.cz i rubriku jaké jsou návrhy na úpravu se kterými už počítate a na kterých se začalo už pracovat, ušetří to něco málo času především vám týmakům od vývoje, ale bude to i ostatním uživatelům ku prospěchu a nebudou vám psát stejné návrhy

Klára Záleská

Je zajímavé, jak si i mladí lidé těžko zvykají na nové věci a jsou schopní jen kritizovat práci druhých. Zajímalo by mě, jestli někdo z těch, co nové signály nazývají hnojem a parodií facebooku, byli ochotní a schopní pustit se do té práce sami...Signály nejsou facebook a ani se o to nepokoušejí, nevidím ale důvod, proč se neinspirovat něčím z facebooku, když to funguje. Nechápu vzteklé reakce některých zdejších uživatelů, asi to jen o něčem vypovídá..

ViZ

většina by nebyla moc ochotná dělat za Pán Bůh zaplať a dobrý pocit dobrovolníka... nehledě na to , že jsou často líní si přečíst i to, co o tom už bylo napsáno a chtějí především žvanit a kecat. Celkem je, Kláro, chápu, je to pohodlné...

HelenaH

Jsou tu i takoví, kteří to chválí, jsou trpěliví a mají radost, že to začíná fungovat opravdu dobře. :-) jen jsou míň vidět. HejTi-modlím se abyste byli vytrvalí a nedali se otrávit:-) A díky vám všem.

Pajan

to ViZ:
Nazdar Víťo,
ty mi jistě pomůžeš. Vypadá, že o tom hodně čteš a zbytečně nežvaníš. Potřebuji na nových signálech najít vyhledávač. Chci někoho najít, ať už podle jména či nicku.
Asi jsem líný anebo slepý. Protože nevěřím, že by tak základní funkci vývojáři opomněli implementovat. Pevně věřím, že je chyba na mé straně, protože pokud ne, opravdu nevím jak si budou uživatelé přidávat nové přátele, hledat akce o kterých slyšeli a vůbec pohybovat se po signálech.

juniper

to Pajan: myslím že všechno tam bude, chce to jen čas, jelikož to nejde tak podle plánu jak bylo plánováno. Pokud jsem dobře porozuměl, vyskytli se chyby, se kterými se nepočítalo a které je nutné opravit. Je pravdou že nová grafika byla zpočátku i mně proti srsti, ale jak píšou je to jen dočasné. Trpělivost, dejme jim prosím šanci.

ViZ

Pavle, je mi to líto, ale vyhledávač zatím není k dispozici. Ale pracuje se na něm...

Frankie29

Tak v tom případě pokud to ještě nemáte dopracované, tak jste tu verzi měli spustit až od nového roku... Co jste si tím chtěli dokázat, dyť tady nic nefunguje, a tak každý uživatel nabude dojmu i podle diskuze, že je to jen diletantská práce, kde nic nefunguje a nic není k dispozici. A z kvalitních stránek, které tu byly a fungovali pred měsícem, tak jsou jen jakýmsi pokusem o parodii na facebook....

ViZ

někdo chytrý jak deset čertíků... I´am soprr, ale tyhle výkřiky müluju.

Pajan

to Frankie:
náhodou, vyhledávač už chodí!

Díky chlapi. :-)

solipso

Teda musím říct, že se tu opravdu ledacos mění k lepšímu. Po technické stránce se nové signály co do funkčnosti už přibližují těm původním. Teď ještě zavést toleranci katolické tradice, předkoncilní teologie a zbožnosti, tridentské mše svaté a všech dalších (jak hezky píše ViZ) "nezdravých forem spirituality". Dále by to chtělo zbavit se svazáckých praktik ve stylu "kdo se nejuchá s námi, juchá proti nám - praštíme ho koštětem!". Možná by bylo vhodné do ideologické věrchušky dosadit víc konvertitů, kteří svoji katolickou víru dosud žijí celým srdcem a zbavit se těch, kdo jako vrchol života Církve vidí ekumenické spolčo za účasti bratří z nekřesťanských náboženských organizací. Možná i ViZ by mohl v nové verzi signálů začít znovu, méně konfliktně a křiklavě, trochu konzervativněji, srozumitelněji a vůbec katoličtěji. Za sebe můžu říct, že se budu snažit o totéž - podobně jako tomu učinl Johan (R.I.P.)

Pajan

solipso:
Jé, úplně na mě dýchla ta nostalgie loňského léta. Věčné hádky mezi Johanem a Frankie-33. Ty časy se už nikdy nevrátí! :-(

HejTi

Prosím STOP další diskuzi navazující na předcházející 3 příspěvky. Jsou silně OFF-topic a dále je budu mazat.

Clara

je super, ze uz funguje vyhledavac... mohla bych se prosim jeste dostat ze stranek tohoto typu na uvod i jinak, nez proklikanim pres autora prispevku? a jeste jedna prosba: slo by se - stejne jako v minule verzi - kliknutim na bublinu dostat na uvodni stranu "obecnych signalu" a kliknutim na uvod na "moje signaly" [nebo naopak, to je jedno - jen mi pripada zbytecny mit dve tlacitka pro stejnou funkci]? diky... a drzim palce...

HejTi

2Clara - proklikávání se řeší, co Ti chybí na stránce úvod, když jsi přihlášená? Mělo by tam být vše co vidí nepřihlášený + Tvoje věci.

Clara

2HejTi: diky za info... nevim, jestli je to stejny - jen si pamatuju, ze predtim to byly dve ruzny stranky... jo a maly napad: co kdyby ten modry pruh nahore koncil stejne jako u blogu zaroven s textem? [na sirsi obrazovce to vypada trochu divne a mam pocit, ze prave toto hodne muze pripominat facebook; ale berte to prosim jen jako napad, myslim, ze kritiky schytavate od jinych dost a dost, tak se nechci pripojovat]

HejTi

2Clara - sjednotili jsme to, abyste všechno právě mohli sledovat na jedné stránce...

Clara

2HejTi: diky za objasneni duvodu :-)

Frankie29

A myslíš, že to je to nejlepší?

lachim28

Staré signaly.cz byly nejlepší stránky co znám. To se o těch nových říci nedá. Vůbec se mi nelíbí.
Hlavně mi vadí, že jsou úplně nepřehledné.

lachim28

Nemohu se přihlásit na staré signály http://ks.signaly.cz/ …????

juniper

dej vývojářům čas, makají na tom ale zbytečně negativní tlak teď moc prospěšný nebude, mám takové tušení že se vše i graficky zlepší

Frankie29

Tušení je sice hezký pocit, ale realita je teda výživná, to je jak kdyby na to nikdo nešáhl od druhý světový války, to je tak nepřehledný, a je v tom takový borel, že se mi z toho mlží i čočky v očích, grafika je o něco lepší jak lak na rakve, jako chcete mi říct, že na tom někdo pracuje? tušení že se vše i graficky zlepší ... zatím to vypadá tak mezi půlky, ti uživatelé zatím musí být odolní ty voe... Ten grafik je vyučenej co?? ... jako kovboj nebo popelář... se mi z toho chce blít normálně...

ViZ

Frankie, běž plakat na jinej hrob... A blít můžeš třeba na Dušeahvězdy...

Frankie29

Ty voe, co se to tu snažíte dokázat, to je říše pohádek, přál jsem si k Ježíškovi létající plášť, to bych nevěřil, že může ještě taková věc existovat, to je návrat o 20 let spátky, to je hrozný...

Frankie29

Viz: Nechci do toho moc ani jít, protože tady to vidíte sami, je to zoufalý úplně, od týmu který na tom pracuje tolik měsíců, tohle je normální šlichta, tohle nejsou stránky, které jsou hodné pro normálního člověka, a Vy jako duchovní tady toho prjektu, když tady vidíte něco takovýdleho na monitoru, tak si myslim, že se Vám z toho musí docela blbě spát...

Frankie29

Spíš by mě zajímalo co to je za výsledek... Máme tady hromadu věcí, které stojí nějaké úsilý a ten výsledek a zkušenost je tady z toho prostě nula!

ViZ

Frankie, běž si dát studenou sprchu a hoď se do klidu. Jestli jsi chlastal, tak se z toho běž vyspat.

Frankie29

Ty voe, já jsem klidný, jen jestli se Ti tady z toho nemlží brýle, co? Chlastaní není můj koníček, ale klidně jsi děj ještě dalšího ruma, aby se ti to zdálo lepší, já ti pro změnu řeknu střízlivý pohled, ta grafika je kyselá, že se Vám z toho rolují ponožky, ty rubriky dejme tomu, a to zpracování je dávno za zenitem...

ViZ

Vůbec to tak nevypadá, kámo, že bys byl klidnej. Jsi trapnej... Nikdo tě nenutí bejt na signálech...

Frankie29

Ty voe, kdo je trapnej? Maximálně tady ty stránky :D

ViZ

jasně, a ještě si to vohřej v mikrovlnce... nebo si skoč k mekáči a vyžer to tam.

juniper

To Frankie29: na to že ti je 32 let tak si myslím že jsi moc rozumu nepobral. Předvádíš se tady jak pětiletý rozmazlený fracek. A podle toho co tady píšeš a jak reaguješ tak si osobně myslím, že jsi toho v životě ještě mnoho nedokázal. Život s tebou musí být asi pěkný očistec na zemi. Trpělivost a skromnost jsou ctnosti, které člověka posvěcují, které ti asi chybí, a které neshazují dílo druhých, kteří se alespoň o něco snaží, navíc když to dělají zadarmo. Zkus udělat něco pro druhé a ještě k tomu zadarmo.

HelenaH

juniper-mám obavu že to je marné:-) myslím, že vývojáři vidí, že je tu spousta vděčných a spokojených lidí. A kdyby to přehlédli, tak znova KLUCI DÍKY DÍKY DÍKY

juniper

někdo mu tu pravdu ale říct musí, marné to ale není, vždy je naděje že ho pravda probudí

Maftík

Nefunguje nastavování práv na prohlížení fotek (jeden z přátel mi nastavil práva na jedno jeho skryté fotoalbum a nezafungovalo. Nepomohlo ani když to zpřístupnil pro všechny)

HejTi

2Maftík - můžeš prosím na [email protected] poslat přesně o jaké fotoalbum se jednalo?

Frankie29

Heel babčo, to chce klid a nohy v teple :D Když stojí něco za co to stojí a polovina lidí s tím není spokojena, možná teda mín jak polovina protože ta čvrtina jak to uviděla tak už jsem nechodí, tak to chce kritiku, KLUCI se už můžou snažit jak chcou, mají to marné ...

ViZ

Frankie29 píše1 3. 9. 2010: Život, to je láska k Bohu!
Pan Berka je asi spiritualista. Nějak mu nedochází, že nemůže milovat Boha, a nemilovat lidi.
Jeho rádoby chytrosti, které tady pastuje, jsou jistě "projevem lásky" k bližním, jak všichni vidí.

solipso

ViZ: Něco, co by nebylo ad hominem, by na skladě nebylo? Nebo je nactiutrhání novou formou pastorace mládeže?

solipso

OK, v to, že jsem to měl poslat soukromě máte zřejmě pravdu.
Pokud citujete, pak prosím komentujete citát a ne něco, co v citátu není. O tom, že není třeba milovat lidi frankie29 nic nepsal.
Do srdce F29 nevidíte; a to, co se Vám jako projev lásky k lidem nemusí jevit, jím ve skutečnosti může být.
Vůbec, jestli chcete na signálech atmosféru přátelství nebo alespoň tolerance, tak to chce méně nadávat na nedostatek lásky (samozřejmě hlavně u druhých) a více rozvíjet schopnost tuto lásku spatřovat (samozřejmě hlavně u sebe).

ViZ

4ALL: poslal jsem panu skrytému za nickem solipso osobní vzkaz a nehodlám s ním dále ztrácet čas v této pseudo-"debatě" na místě, které k tomu není určeno.

HelenaH

já jsem vás Frankie29 nechtěla naštvat. Já si jen myslím, že když někdo zadarmo něco vytváří co bude sloužit druhým - a třeba se chvíli nedaří, je potřeba spíš ho povzbudit, než mu nadávat. To je celé. Tak se nezlobte:-)

kacarovi3

Přátelé vývojáři,stále nemohu mazat své blogy,popřípadě opravovat chyby už na zveřejněných.Chybí tam ta možnost.Jde s tím něco udělat?Pavel.

ViZ

kacarovi3: napiš na [email protected]

Frankie29

Pan Zatloukal asi kouří hodně trávy, nebo frčí na nějakých drogách, jinak si nedovedu jeho reakce vysvětlit. Chová se tady jak nějaký buran a ne duchovní...

Josef Plch

Doufal jsem, Frankie, že když ti tu x lidí naznačilo, že se vyjadřuješ nevhodně, tak se to třeba pokusíš změnit. Něco takového ale zjevně nehrozí, takže to řeknu otevřeně: sklapni, dík.
Eventuálně by se mohla zavést funkce pro nějaký dočasný ban :-/

Frankie29

PLchu s Tebou se tady nebavím, díky...

ViZ

Pan Berka má asi kromě posunutých způsobů vnímání skutečnosti (drogami?) také ještě omezenou schopnost logického uvažování. Je to jedno z možných vysvětlení jeho komentářů. Dalším je například, že se rozhodl škodit. Nakonec mě napadá ještě jeden: je to hylemorfní parazitující virtuální identita.

solipso

Nikdo holt nejsme dokonalý, že ano.

Frankie29

Pane Zatloukal, neurážejte mě tady tím, že mám omezenou schopnost logického uvažování, není to od Vás a způsobu Vaší funkce důstojné. To si říkejte věřícím za ambonem. Mě napadl taky jeden důvod: jestli Vám náhodou neukradl nějaký puberťácký výrostek heslo, a druhý důvod je:

http://www.youtube.com/watch?v=Yt49fJQvZio&feature=player_embedded

kacarovi3

Děkuji všem,co doladují signály,za jejich práci.Pánové přede mnou,poděkujte,jak já a běžte se bavit někam jinam.Jsme tu abychom rozdávali dobro,odpouštěli si navzájem a posilovali se ve víře,v lásce k Bohu.Zlo,urážky tu nepěstujeme.Nebo je to nová tvář signálů?Věřte,budou takové,jaké si je uděláme.Prosím o dobro,lásku mezi věřícími a vzájemnou pomoc.DÍK.Pavel.

ViZ

Pane Berko, ano, Ježíš nás vyzývá, abychom žehnali těm, kteří nás nenávidí. A tak prosím dobrého a milosrdného Boha, aby Vás zahrnul poženáním.
Nicméně si dovoluji laskavé čtenáře upozornit, že s pubertálními slovními exkrementy přišel pan Berka... Což vůbec neomlouvá mé přizpůsobení se jeho úrovni. Za to se jemu i vám všem omlouvám.

Frankie29

Pane Zatloukal, vy jste při Vaší nízké inteligneci nepochopil jednu základní věc, že rozkládat signály si začnete sami navzájem, když už vy používáte takové slovní výrazy jako exkrementy a podobně, tak se nedivte kam to celé spěje, díky vám do určitých míst! :D
Když někdo chce vyhrát válku má dvě možnosti: Buť tam vtrhne s tankama a celé to rozbombarduje a nebo: navnadí obě strany aby se navzájem pozabíjeli a pak to jen udržuje a přilévá olej do ohně podle toho jak je to třeba...
K vůli vaší inteligenci Vám také řeknu, která věc je lepší: ta druhá...

juniper

u nás na Slovensku se říká: jeden za osemnásť a druhý bez dvoch za dvadsať

Frankie29

Jenom doplním slova pana Kacara: Jsme tu abychom rozdávali dobro,odpouštěli si navzájem a posilovali se ve víře a v lásce k Bohu.
A místo toho jsou signály.cz centrem zla, urážek a nenávisti... je to pomalá ale jistá cesta ke zničení křesťanství na českém internetu...

Frankie29

Ta stará přitažlivost k rasovému, sexuálnímu a náboženskému šovinismu, či fanatické nacionalistické horlivosti, začíná selhávat. Vytváří se nové vědomí, které vidí zem jako jeden organizmus, a poznává, že organismus se ve válce sám mezi sebou zahubí.

Ondřej Záleský

Frakie29 má asi nějaký vážný problém... Souhlasím s Josefem Plchem

oggie

Nazdar vývojáři!

Jakkoliv jsem byl proti nové verzi zaujat a stále se mi stýská po přehlednosti a originalitě starých signálů, musím po prvním nahrání fotek uznale pokývat hlavou. To se vám vskutku povedlo!!! Díky!!!

Jen bych se přimlouval za starý styl prohlížení fotek a zejména za zaheslovaná alba - svěřil jsem heslo jen konkrétním osobám, kterým jsem ho chtěl zpřístupnit, i když třeba na signálech vůbec nejsou.

Díky, zdarec, Oggie

HejTi

Vyřídím pochvalu autorovi fotoalb.

Prohlížení fotoalb ještě určitě vylepšíme. Co se zaheslování týče, tak chystáme trochu jiné řešení, které bude, doufáme, ještě lepší než heslo.

Podiven

Pročpak se mi dnes nahrané fotoalbum nezobrazuje mezi novými počiny v této oblasti, smím-li se zeptat?

HejTi

2Podiven - pokud chceš, aby se zobrazovalo, je třeba při publikování nechat zaškrtnuté "Vypustit do světa", resp. ho zaškrnout, pokud se jedná o editaci.

Podiven

Hurá! Díky!

Frankie29

Proč se nedá na signálech vyhledat osoba podle jména jako je tomu na facebooku?

HejTi

Osoba se dá vyhledat podle jména. Resp. zatím jen zvlášť podle jména nebo zvlášť podle příjmení. Podle celého jména vyhledává zatím jen spodní část googlu. Snad se nám to brzy podaří předělat, aby to vyhledávalo i podle celého jména.

klaudor

Jak se přidávají přátelé?

pajann

Když dám zobrazit přátele, zobrazí se pouze ti, které mám JÁ v přátelích, nikoliv ti, kteří mají MĚ v přátelích...
Jak se rozbrazí seznam lidí, kteří si mě dali do přátel ... ?

HejTi

2pajann - na signály.cz jsou teď jenom oboustranná přátelství

Josef Plch

Výborně, to je rozumné.

kacarovi3

Trošku mi tu začíná chybět diskuze s tůzmýmí tématy.Také nabídky spolků živého růžence,že přijmou úmysl k modlitbám-služba pro druhé.Potřebujeme vzájemnou podporu a vedení k cestě za Pánem.Pavel

Frankie29

A proč už nejsou přátelé co jsem si pridal a prátelé co si pridali me, jak to bylo ve starší a lepší verzi? Zde jsou jen přátelé co mám já (přesně jak na fecebooku) myslím, že není moc štastné se ze vším opičit po facebooku ....

HejTi

2Frankie29 - disktuovalo se to na http://vyvoj.signaly.cz/1004/pod-poklickou-jp2-pratele Hlavní důvod je ten, že nebylo jasné, co se stane, když si někdo někoho přidá do přátel (zda může vidět to či ono, jestli vidí Co se děje). Neustále nám také někdo psal, že nechce, aby ho někdo jiný měl v přátelích, že se mu nelíbí, co o něm píše... Teď přátelství musí schválit obě strany a oba ho mají možnost kdykoliv zrušit.

Schvalování přátelství je běžné i na jiných serverech než facebooku. Nicméně, abych řekl i B, jednostranná přátelství jsou také na některých komunitních serverech. (Což by tedy znamenalo, že bychom se i v tomto případě opičili - njn. co se dá dělat, s tím se asi musíme smířit, že se v každém případě opičíme.)

HejTi

2kacarovi3 - ano, je to fatální chyba, že se nám pořád diskuze nepodařilo zprovoznit, bohužel se to zkomplikovalo víc než jsme si mysleli a tak se to pořád protahuje

pajann

HejTi: díky za nahrávku na smeč! Nebo to snad není ostuda, když se při přechodu na novou verzi něco tak dlouho táhne? :-O
Nešlo by třeba zavést "Kamarád" a "Přítel"? Aby signály byly průkopníky a nemusely se "opičit"? :-) To bych pak uznal, že mohu mít klidně 3000 kamarádů, ale jen mých 8 přátel.

ViZ

pajann: ostuda je, že místo hledání způsobu pomoci, se neustáe objevuje "kritizování" - až budete žít v rodině nebo v nějakém společenství, tak na tom brzy zkrachujete, pokud daný způsob komunikace budete zachovávat.
A co se týká návrhu na rozlišení "kamarádů" a "přátel" - nezní to špatně; ale možná by pak bylo třeba ještě mnohých jiných rozlišení: známý, známý od vidění, kamarád, dobrý kamarád, přítel, dobrý přítel, přítel na život a na smrt, snoubenec/ka, manžel/ka... Jejda - všechno se dá zkritizovat.

HejTi

2pajann - Ano, je to ostuda. Stydím se, jsem naštvaný, snažím se a to je asi tak všechno co s tím teď můžu dělat.

Co se týče kamarád v. přítel (v. známý) o tom šla řeč ve stejném článku, ale nakonec jsme se shodli na tom, že slovo "přítel" v tomto kontextu je prostě zaužívaný terminus technikus (btw. v programovacím jazyce používáme pro označení přátel obecné "mates" a je to docela slušnou komplikací už od začátku ještě než jsme vůbec padlo rozhodnutí, že to teda nakonec budou pro uživatele "přátelé").

pajann

ViZ: ve staré verzi jsem dával jednu pochvalu za druhou... to ještě snad lze vyhledat na těch diskuzích... když to onehdy někdo hacknul, snažil jsem se pomoci... Signály byly pěkné, User Friends, jednoduché... v jednoduchosti je SÍLA. To se snažím tady prezentovat. Možná to zní jako kritika, a možná je to tak. Kdybych byl spokojený se současným stavem, chválil bych. Před nahozením nové verze jsem psal: "Mnoho zdaru." ...
Mám tady mnoho kamarádů, ale jen pár přátel. Nebudu to měnit, když je to "PŘÁTELÉ", tak tam budou jen ONI. Stejně tak i na FB. Nebudu ustupovat devalorizace toho pojmu. Člověk, kterého jsem viděl jednou u oběda na konferenci není přítel, nýbrž (max) kamarád. Dvě kategorie stačí.

solipso

pajann: Přesně, souhlasím. Amen.

ViZ

Pajann: já nesouhlasím. Tečka. Tvrzení proti tvrzení.
Rozhodnutí programátorů je nad rozhodnutím mým.

ViZ

nehledě na to, že mně, který trochu umí francouzsky, zní slovo kamarád trochu dětsky (v dětství jsem míval kamarády) a trochu socialisticky (camarad =soudruh).

pajann

ViZ: Kdo krom nás dvou umí francouzsky? :-D
Když se budete s někým bavit na ulici... taková ukázková situace... o kolika lidech (z Vašich 117 přátel) řeknete, že jsou vaším přítelem... nebo raději použiteje výraz "kámoš", "kamarád", "známej" atd...
Myslím, že odpověď je zřejmá... za tohle může (nejenom) FB a neschopnost programátorů obstát v této vlně devalorizace pojmů (vztahů)...
Kdyby signály měly "porodní" bolesti (tedy zásadní bugy) tak 5 až 10 dní, pochopím to... ale měsíc je moc... Napadá mě spíš, že to bylo od týmu ukvapené... šité horkou jehlou... a když i HejTi to uznává, snad není třeba více slov...
Solipso: díky :-) i když sám nevím, zda-li je to správné...

klaudor

všeci sme kámoši nebo ,,přátelé''

HejTi

2pajann

- problém s průtahama kolem nové verze je někde jinde, nechci to tu rozebírat

- se slovem "přátelé" - byl jsem ve zmíněné diskuzi velkým obhájcem "známých", ale neviděl bych to tak dramaticky - některé věci se v určitých kontextech používají s jiným významem - na internetu. Když uvedu třeba příklad - prezident - v běžném kontextu ČR se jím myslí hlava státu. V kontextu třeba nějakého představenstva firmy, či různých sdružení představuje člověka v čele této organizace bez devalvace pojmu prezident. Podobně se tak dívám na slovo "přítel" v reálném životě a v kontextu společenských sítích. V reálném životě neoznačuju všechny lidi, které mám v přátelích na signálech jako přátele. Čím delší dobu o tom diskutuju (cca rok a půl) jsem čím dál víc přesvědčený, že se slovo "přítel" sociálními sítěmi nedevalvuje.

Papo

HejTi: Má čerstvá zkušenost - ale zkus si někoho jako "kamaráda" smazat a uvidíš protažené obličeje.. takže nesouhlasím..

Frankie29

Viz: já zase umím trochu rusky, a mě zní slovo kamarád pořád stejně dobře. A nekdy taky používám soudruh, když jsme prostě na setkáních a nebo spolčech, no tak jsme prostě soudruzi, ...soukmenovci, atd, (možná máš ještě nějaký mindrák sze socialismu) třeba mě připadá oslovování se jako bratři a sestry uchylné, a trochu přiteplené, jak kdyby jsme byli s Teplic :D

ViZ

Frankie29, Da, tavarišč pioněr, iz vostoka těbě nada pomoči.

HejTi

2Papo - předpokládám, že sis někoho odebral na fb/sig z přátel a on se díví proč. To mě nepřekvapuje, ale nějak jsem nepochopil v čem to nesouhlasí s mým tvrzením ohledně použití slova "přátelé" na komunitních webech? Ten člověk by měl protáhnutý obličej i kdyby sis ho odebral v momentě, kdyby tam bylo napsáno "známý"/"kamarád" etc.

Papo

HejTi: Jen poukazuji na to, že slovo "přítel" se prostě devalvuje.. přítel je ten, koho máš na FB. To je to, co si spousta myslí, že je potřeba pro přátelství stačí udělat..

pajann

Papo: Snažíš se tím říct, že když někdo má v seznamu "přátel" na FB několik stovek lidí, stane se jeho další "známý" jeho "přítelem" až v okamžiku, kdy FB napíše "TEN se s TÍM spřátelili." :-O
Ještěže na FB mám 16 přátel :-) a na signálech 8 :-)
Já se tím třeba snažím zabránit tomu, aby (např):
Na mládeži potkám kluka, pozdravíme se. Po zbytek večera s ním už nepromluvím, protože je tu na návštěvě - neznám ho. Po roce najednou vidím od něho žádost na FB o potvrzení "PŘÁTELSTVÍ".
Co si budem říkat - ruku na srdce - kdo z vás má více než 100 "přátel" na signálech - a s kolika z toho počtu se pravidelně shledáváte, píšete, modlíte?

HejTi

2papo - Nechápu co Tvůj příklad má společného s poukazováním na devalvaci slova přítel. Asi jsem natvrdlý a potřeboval bych to polopatičtěji.

Btw. "Ještěže na FB mám 16 přátel :-), a na signálech 8" - to je přesně ono - neříkáš máš 16/8 přátel, ale že "na facebooku máš" označené jako přátele 16/8 lidí, možná že jsou na FB/sig ještě další Tvý přátelé, jen je nemáš označené... Neslyšel jsem, že by někdo řekl: mám X přátel, přičemž X by bylo číslo z jeho fb/sig - slyšel jsem to pouze v kontextu, kde se baví o fb/sig.

Nepřipadá vám divnější, že když člověk řekne o holce, že je to přítelkyně kluka, tak to je pochopeno, jako že spolu chodí? A když spolu nechodí, ale zároveň to nejsou obyčejní kamarádi, tak to musíte opsat, že oni dva jsou přátelé?

Josef Plch

Přátelé vs známí: připadá mi to zbytečné. Myslím, že stačí, když si člověk hlídá, koho do přátel přidává.
Kdosi tu říkal, že v jednoduchosti je síla: tak tato změna by mi připadala jako pochybná výhoda za cenu velkého zesložitění.

pajann

Ano, už jsem si toho pořádně všiml! Chybí mi tady smajlíci! Nikdo je neměl tak "ujeté"... :-)

HejTi

2pajann - jj. mně tu taky chybí :-( ale budou... ještě nevíme jací, ale budou...

Danyrka

Smajlíci budou? Tak to se na ně těším :o)))

Pavloš

Ten přístup ke staré verzi je již nefunkční??

Zobrazit 130 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka