informace ze zákulisí vývoje

StreamControl 3.0

4. 7. 2011 0:00
Rubrika: Aktuálně

Minulý týden proběhl vývojový DevCamp. Mnoho nás tam nebylo, každý máme ty svoje povinnosti, a bohužel to bylo takové rozpačité. Honza Tvrdík dopracoval StreamControl 2.0 - to je to, kde vidíte statusy ostatních, můžete je komentovat, vidíte jejich aktivitu, atp. Jako novinka přibylo nekonečné načítání. Můžete klikat na "Načíst další" a pořád vám budou vyjíždět starší příspěvky. Pro přehledné listování máte k dispozici už delší dobu archiv.

Já vám ale dnes chci představit StreamControl 3.0. Nasazen bude již velmi brzo. To, čeho si všimnete nejdříve, je upravený vzhled komentářů. Je takový krásnější, možná o něco méně fejskůkovitý. Komentáře jsou nově na blozích širší, než na vašich nástěnkách. Je to proto, že pod blogy píšete mnohem delší komentáře, a v tom úzkém sloupečku to nevypadalo pěkně.

Další novinkou je upravený systém vkládání odkazů a videí. Při vložení odkazu se načtou jeho informace. Odkaz pak můžete smazat a připsat ke statusu svůj komentář. To stejné platí pro video. Váš status tedy nebude obsahovat dvakrát stejnou informaci.

Tou nejzásadnější změnou je však změna systému aktivit a ohlášek. Jak mnozí uživatelé poukazovali, stačilo se pár dní na signálech neukázat, a už jste byli zaplaceni stovkami ohlášek, ve streamu plno informací... čož jednoduše vedlo k tomu, že je málokdo četl. Nyní by jste měli být informování pouze o tom, co je s vámi "spojené". Nebudete již upozorňování, že váš přítel něco někde komentoval, a vy vůbec nevíte, o co jde.

Výjimkou z toho všeho je ovšem lajkování - "To se mi líbí". Tímto totiž dáváte jasně najevo, že se jedná o kvalitní článek/fotku/fotoalbum/blogový zápisek, o kterém by měli všichni přátelé vědět.

Aby se dané nové vlastnosti projevili, budete muset počkat pár hodin. Nasazením se totiž přirozeně nesmažou staré aktivity a ohlášky, jen se omezí vkládání nových. Pokud něco nebude fungovat jak má, prosím omluvte tyto počáteční chyby. Budu to vše sledovat a opravovat.

Zobrazeno 9545×

Komentáře

ObiSkyWalker

Super, těším se :-)

Kristýna Kuráňová

Musím sem napsat komentář, abych si na vlastní kůži zkusila, jak to vypadá. A taky musí být delší, aby to bylo všechno pěkně vidět. No nic...asi dost okecávaček...kluci prostě díky, je to všechno super a i když se v tom nevyznám, změny k lepšímu vidím :)

HejTi

Ty novy komentare jsou super, jen jsem si nejdriv myslel, ze se mi to tu zobrazujé jinak, protoze jsem v IE :-D

MiroslavKratochvíl

"Jak mnozí uživatelé poukazovali, stačilo se pár dní na signálech neukázat, a už jste byli zaplaceni stovkami ohlášek, ve streamu plno informací... čož jednoduše vedlo k tomu, že je málokdo četl."

To je ale blbost na n-tou. Takže protože někteří nečetli ohlášky, tak je zakážeme, aby i ti co je četli je číst nemohli?

MiroslavKratochvíl

Nebylo by lepší vytvořit nějaký filtr (jak byl třeba na starých signálech), kde by si člověk nastavil, zda chce vidět i komentáře přátel, komentáře pod sledovanými blogy,...?

Jan Škrášek

Milý Miroslave, to že ty nejsi ten případ neznamená, že je něco blbost (a ještě na n-tou). Nechtěj, abych tě parafrázoval a něco tak nahodile prohlásil o tobě.

Víš například, kolik uživatelů signálů má více jak 200 ohlášek? Víš, kolik nejvíc ohlášek tu někdo má? Nevíš.
K danému tématu se ještě vyjádřím.

Zdendanda

@Jan Škrášek: Líbí se mi nové okénka na komentáře a líbí se mi omezení ohlášek:)
Nicméně bych se přikláněla k té variantě, kterou jsi psal pod blog. článkem LukášeD, že by existovalo tlačítko "sledovat diskuzi", jelikož někdy by mě opravdu zajímaly reakce ostatních, i když je nemám v přátelích...

Jan Škrášek

Díky za reakci :)

MiroslavKratochvíl

Jan Škrášek: "Milý Miroslave, to že ty nejsi ten případ neznamená, že je něco blbost (a ještě na n-tou)."

Blbostí považuji uvádět jako důvod zrušení ohlášek to, že je někteří nečetli. Nemyslel jsem tím to, že by nebyla pravda, že někteří mají více jak 200 ohlášek.

LukášD

Díky za spoustu těch úprav, o kterých se píše v textu. Většina z nich je výborná. Díky za veškeré úsilí na Signálech!

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka