informace ze zákulisí vývoje

Nová přehlednější mapa akcí

4. 12. 2011 18:41
Rubrika: Aktuálně

Pokud jste zamířili občas do akcí, mohla na vás vyskočit celkem nepřehledná, "zaakcovaná" mapa. Těžko se klikalo na to svoje vlastní město. Vypadalo to asi takhle:

Jak je vidět, mnohé ikonky se překrývají, vůbec se nespojují. Může za to sdružování podle jména města, ne podle zeměpisné polohy. Takže, když bylo něco v Brně, správně se to spojilo, jenže když bylo něco i v Rajhradě, už se nám to začíná překrývat.

Dalším, pro vás ne tak viditelným problémem, bylo to, že dané počty akcí byly dělány jako obrázek. Takže když jsem před měsícem koukal, proč v Brně není ukazatel akcí, zjistil jsem, že prostě už obrázek pro víc jak 20 akcí nemáme vytvořen.

I jal jsem se včera navečer přepisování, že to za max. dvě hoďky udělám. Ve dvě jsem šel spát, a ikdyž jsem se dnes vrátil z kostela, tak za hoďku bylo doděláno. Nicméně mapa vypadala pořád strašně, jen se nepoužívali obrázky.

Chtělo to další změnu. Dokonce jsem našel krásné skripty, které toto umí. Nicméně jejich implementace mi zabrala kompletní odpoledne. Celou část, která zajišťuje zobrazování, jsem musel přepsat. Při tom jsem upgradoval taky na Google maps API verze 3. (Používali jsme v2.)

A výsledek? Nebudu již vás dále zatěžovat, jak jsem si myslel, že mám hotovo, a ještě dvě hodiny jsem hledal chybu vyskytující se až na ostrých datech. Tady to je:

Po kliku na číslo se mapa přiblíží a zobrazí vám jednotlivé akce. Již jsem ponechal výchozí ovládací prvky mapy. Myslím, že jsou stejně hezčí a přeci jenom v kontextu UI použitelnější a uživatelé jsou na ně zvyklejší. Tak ať vám nová mapa slouží. :)

Zobrazeno 3565×

Komentáře

Kristýna Kuráňová

Je to super, díky moc! :)

Jim

Díky za tvou práci, je to tak určitě lepší ;-)

Mikina

fajné ;)děkují

vojtec

hlásím chybu v Brně u Minoritů, je tam přes sebe dvojka a jednička

Jan Škrášek

nevidím, prosím screenshot a resit na @podpora. díky

MarekMatouš

"Nicméně jejich implementace mi zabrala kompletní odpoledne"

Smekám před tím Kdo umí vzít cizí API, nastuduje to, a implementuje podle potřeby.

Když si vzpomenu na naše cvičení z VŠ, kde jsme z tabule opisovali kod a pak žasli nad tím že to funguje, to se nedá srovnat.

Jan Škrášek

No, api jsem měl nastudované rychle, horší bylo, že to nefungovalo tak přesně, jak jsem chtěl. Signály mají totiž ještě jednu vlastní feature, kterou nikde jinde nepoužívá - nejsou na to knihovny postaveny - a to, že pokud se na stejném místě akce opakuje v jiných časech, je také proveden merge, ale to bílé ikonky.

Prvním oříškem bylo, aby se tyto akce mergovali lokálně, ale přitom počítali zvlášť do toho globalního merge (např. "nad Brnem"). Druhou komplikací bylo, že když už jsem to takto v dané knihovně upravil, bylo zase třeba, aby při přiblížení si to "nemyslelo", že je to mergnutý a nezkoušelo to ještě přiblížit, ale aby to zase poznalo, že už je to více akcí na jednom místě a zobrazilo klasický Marker.

Zjednodušeně, chuťka, opravená za půl hoďky + 2 hodiny hledání, kde je chyba..

František Fiala

well done :-)

ViZ

nádhera... díky moc!

Pavloš

Naprosto úžasné! Ta mapa něco takového rozhodně potřebovala, už se v tom člověk i orientuje, moc díky!

hans

Hrachu, seš borec!

pavwil

Díky za obětavost :-)
Musím si ale postěžovat, že když je vše teď hezky seskupené a přehledné, vypadá to, že akcí je méně, než dřív :-)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka