informace ze zákulisí vývoje

Akce: příspěvky a sledování

27. 5. 2013 1:57
Rubrika: Aktuálně | Štítky: akce , stream

Dnes v noci byla nasazena první ze zásadních změn, kterými projdou akce na signály.cz.


Nově pod každou akcí není jedno komentářové vlákno, ale každý
uživatel může vložit vlastní příspěvek, ve kterém se může na něco zeptat, či vyjádřit názor. Kdokoliv mu pak může jednoduše odpovědět.

Tato funkcionalita je velmi podobná tomu, jak fungují akce na Facebooku. A teď si zase všichni říkáte, proč zase jak na Facebooku. Snad bude pro vás dobrým argumentem to, že takto to fungovalo na signálech od roku 2007 do roku 2010, kdy byla nasazena verze JP2. Tedy, nejde o žádné kopírávání, naopak konečně doprogramováváme funkcionalitu, kterou jsme dřívě měli. Tak co, neměli jste teď zbytečné předsudky? Podívejte se např. na Posmrtnou kalbu, kde jsou vidět ještě příspěvky ze staré verze :)

Implementováním samotného streamu pod každou akcí došlo k sjednocení s pravým sloupce, kde byly informace o tom, kdo se kdy na akci přihlásil, kde byly k akci připojeny fotky.

Zároveň byla odstraněna speciální stránka, kde se připojovaly alba k dané akci. Nyní stačí jednoduše vzít odkaz a přidat ho jako status (stejně jako ve společenstvích), vše se automaticky prováže a zobrazí se náhled.

Upozornění

Jedním z důvodů, proč byla tato změna provedena bylo mnohem přípočařejší upozornění uživatelů, kterých se aktivita bude týkat.

Nově můžete každou akci sledovat, je jedno, jestli se ji budete účastnit (máte jakkoliv nastavenou účast), či jen vás zajímají reakce ostatních.

Pokud akci sledujete a někdo přispěje na nástěnku:

  • pokud je váš přítel, uvidíte jeho příspěvek rovnou na domovské stránce, na hlavní nástěnce,
  • pokud není váš přítel, příjde vám pouze upozornění ve formě ohlášky.

Pokud nastavíte svoji účast na "přijdu", nebo "možná", pak akci začnete automaticky sledovat. Stejně tak akci automaticky sledujete poté, co ji vytvoříte. Pokud akci sledovat nechcete, jednoduše v menu její sledování vypněte.

To je pro dnešek vše. Ale vývoj neustává, jedeme dál :)

Zobrazeno 1481×
Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka