informace ze zákulisí vývoje

Dev-day aneb makáme na nové verzi

7. 4. 2014 10:34
Rubrika: Pod pokličkou | Štítky: vyvoj , nová verze , dobrovolníci

Jak jistě víte, chystá se nová verze signály.cz. Ačkoli její jméno ještě stále není jisté, začali jsme promýšlet, jak konkrétně bude vypadat. Prvním krokem byl dev-day, který se uskutečnil v sobotu 5. dubna na s.roomu.


Cílem dev-day (nebo-li development day) bylo představit novou koncepci vývoje, redakce a grafiky. Hlavní změny v nové verzi se uskuteční v těchto třech oblastech, proto jsme si tyto jednotlivé vize během dne prošli.

Účastníci dev-day zleva: koordinátor Vašek, šéfredaktorka Renata, programátor Obi, grafik Vítek a fotící vývojář Honza.

Vývojář Honza představil, jak by mohla vypadat nová struktura signály.cz a layout homepage. Poté Renata nastínila změny v redakci, jejichž cílem je kvalitnější a přístupnější obsah. Nakonec nám grafik Vítek předvedl nový grafický manuál a popsal hlavní změny. Společně s koordinátorem Vaškem a vývojářem Obim jsme vše důkladně prodiskutovali.

Prezentace nové koncepce redakce.

Po výborném obědě jsme se zabývali nejrůznějšími nápady na změnu, které se k nám dostaly z rozličných zdrojů (např. od jednotlivých uživatelů či Sekce pro mládež ČBK) a stanovili jejich prioritu. Jejich záběr byl opravdu široký: od chatu s osobností přes tvorbu průvodce osobní modlitbou až po „výletu“ za papežem. :-)

Ke konci dne jsme shrnuli další kroky, které nyní budeme podnikat, abychom vytvořili co nejlepší novou verzi signály.cz. Nyní nás čeká navržení konkurenčních návrhů nového layoutu, následná diskuze a tvorba finální verze.

Diskuze byly důkladné. :-)

Díky tomuto dev-day máme k nové verzi slibně nakročeno, ačkoli nás čeká ještě dlouhá cesta. Pro další vývoj je však naprosto zásadní, že signály.cz tvoří jejich uživatelé, bez kterých jsou zhola nic. Proto nás zajímá i tvůj názor na současnou verzivyplň dotazník a pomoz nám vytvořit novou verzi! Dotazník je navíc slosovatelný, takže můžeš vyhrát zajímavé ceny. ;-)

Kromě názoru uživatelů je pro signály.cz životně důležité i jejich aktivní zapojení. Hledáme šikovné lidi na nejrůznější pozice, ze kterých si určitě vybereš. Těšíme se na novou verzi s novými dobrovolníky!

Zobrazeno 2671×

Komentáře

Harrry

podruhé bych se už nezařadil do losování. Nejsem hajzl, jde mi o informace - "chybí" na signálech a podobně...

Jan Škrášek

upravu odpovědí jsem povolil.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka