informace ze zákulisí vývoje

S kým se spřátelit na signály.cz? Pomoz otestovat systém

Pomozte nám otestovat systém na doporučování přátelství.


Milí uživatelé, milí signálnící. Prosím, pomozte mi s mojí diplomovou prací. Svůj vysokoškolský život jsem zasvětil signálům a tak není podivu, že i má diplomová práce má s nimi něco společeného. Tématem je doporučování přátelství pomocí grafových databází.

Prakticky: naprogramoval jsem systém a pár algoritmů, které hledají lidi, s kterými byste se měli spřátelit. Možností, jak to spočítat, je samozřejmě více. A proto potřebuji dané algoritmy ohodnotit a validovat. Ve výsledku samozřejmě na signály.cz nasadíme ten nejlepší algoritmus, který vám bude napovídat přátele s nejlepší pravděpodobností.

Proto prosím přejděte na stránku, kde uvidíte seznam max. 40 přátel. (Máme 4 metody, každá doporučuje 10 osob, ale můžou doporučit stejné přátele, proto můžete teoreticky mít doporučeno pouze 10 osob.) U každé osoby zatrhněte jednu možnost, která se vás týká:

  • s člověkem byste se spřátelili,
  • člověka znáte, ale nechcete se sním spřátelit,
  • člověka neznáte.

Na dané stránce uvidíte ještě podrobnou nápovědu. Poté své odpovědi prosím uložte. Po uložení vám dané lidi zobrazíme znovu, abyste si je mohli přidat :).

Díky vám všem za pomoc!

Díky všem za účast, výzkum byl ukončen. :)

Zobrazeno 2996×

Komentáře

Jenda

Ale diky Hadovi za zajimavou poznamku;)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Viděl jsem spoustu zajímavých lidí, ale pouze 1x jsem mohl dát znám a přidal bych si, prostřední možnost v rámci své povahy vylučuji, chybí mi možnost "znám ze Signálů", protože takových virtuálních přátel mám na Signálech dost. U těch, co neznám, bych si některé možná i přidal, protože znám jejich přátele či sourozence, u zbývajících neznámých si možná občas prohlédnu něco, čím přispějí, ale asi s polovinou jsem měl pocit, že mě nepojí vůbec nic, možná někde stopy, že mohou být z místa odkud pocházím nebo kde pracuji. Kde jinde jsem dal možnost "znám a přidal bych si", tam jsem byl zprvu překvapen, že je nemám v přátelích (vím o nich na Signálech, znám je osobně a jsem si téměř jist, že je v přátelích určitě mám), ale nejméně o dvou z nich vím, že je jisto jistě v přátelích již mám.

Zobrazit 31 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka