informace ze zákulisí vývoje

Nové uživatelské profily

2. 1. 2017 21:39
Rubrika: Aktuálně | Štítky: profily , sirup

Uživatelské profily prošly grafickým faceliftem.


Uživatelský profil měl od roku 2012 větší nedostatky. A to proto, že v roce 2012 při setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou jsme spustili mobilni (responzivní) verzi signály.cz, a ta na uživatelském profilu nebyla moc dodělána. Většina věci se na mobilu docela dobře od té doby prohlížela, až na onen osobní profil nějakého člověka. No posuďte sami.

Zde je screenshot mého profilu před aktualizací.

Mému profilu dominuje profilová fotka, pod ní je seznam přátel, ne příliš vábný, a až pak následuje moje jméno. A to mám štěstí, že display mého mobilního telefonu je dostatečně veliký. Na některých menších zařízeních ani to jméno nemusí být vidět. Což je dost špatně.

Dále je špatně navigace a mnoho dalších věcí.

Celé jsme to přepracovali, prvky přeskládali, a to i pro normální verzi v prohlážeči na vašem PC. A výsledek už vidíte sami. Doufám, že se vám líbí! A jak vlastně vypadá můj profil v mobilu teď?

Již delší domu, mj., se při nahrávání vaší nové profilové fotky ořezávaly profilovky opět do čtverece (to tu kdysi takto bylo, potom jsme povolili profilové fotky větší). Tedy, návrat ke kořenům! Kdo má starší profilovou fotografii, může dojít ke špatnému ořezu. Nový čtvercový ořez si můžete změnit ve svém nastavení - a ani nemusíte nahrávat novou profilovou fotografii.

PS: Ano, šlo by toho ještě mnoho vylepšit, ale to zase někdy příště!

Zobrazeno 3623×

Komentáře

slu-nicko

@mistr: Asi jste se spletl. Jistě jste chtěl napsat "děkuji" ;-)

mistr

I tak i tak. Děkuji.

Zobrazit 45 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka