informace ze zákulisí vývoje

Zimní 2017 DEV-camp - výsledky

13. 3. 2017 20:37
Rubrika: Pod pokličkou | Štítky: dev-camp , dev-camp 2017 , vyvoj

Stručně:

Hotovo už na signály.cz:

  • Google přihlášení: Přemek dodělal přihlášení přes Google. Můžete se tak na signály.cz registrovat stejně rychle jako přes Facebook. A vy, co už účet máte, můžete se jednoduše přihlašovat vaším Google účtem. Hrach také lehce upravil grafiku přihlašovacího okna.
  • Facebook publish: Přemek opravil a dodělal publikování článků na Facebook. Moc jsme to ještě nezveřejňovali, ale můžete si ve svém profilu propojit signály.cz s Facebookem, aby signály.cz mohly posílat statusy na Facebook - ať už na váš profil, nebo na stránku, na kterou máte právo psát. Díky tomu například signály.cz začaly po více jak 6 letch znovu publikovat Slovo na den i na Facebooku.
  • Správa e-shopu: marketing si nyní sám může opravovat to, co je v obchodu. Přidávat nové produkty, upravovat jejich cenu i popisky, i produkty odebírat. To vše od Pavla.
  • Lajkování komentářů: Díky Honzovi T. můžete nově lajkovat komentáře!
  • Statický analýza kódu: Díky Honzovi T. nám nově nad každou úpravou, kterou uděláme, běží statická analýza, která objeví naše programátorské chyby a opomenutí. (Konkrétně PHPStan.) Honza, kromě toho, že tento nástroj nasadil, opravil také nespočet drobných chyb a několik i závažných.
  • Nová reprezentace redakčních blogů: na homepage díky Hrachovi nově vidíte grafiku článků redakce a výběru z blogů.
  • Správci mohou mazat komentáře: Hrachem bylo doděláno, že správci společenství mohou mazat komentáře ve svém společenství.
  • Možnost od-publikovat článek: Díky Přemkovi máte jedinečnou možnost svůj článek stáhnout - odpublikovat. Třeba proto, že jste se uklepli, nebo protože už se svým textem nesouhlasíte. Nemusíte o něj přijít, pouze ho zneveřejníte.
  • Náhled nové profilovky: Pavel opravil situaci, kdy při nahrání nové verze vaší profilovky jste viděli ještě starou neschválenou profilovku.
  • Rychlejší zveřejnění změn: Hrach přepracoval způsob nahrávání změn na sigály.cz. Nyní je bezpečnější i rychlejší, v ideálním případě jsou signály.cz nedostupné jen pouhé tři sekundy. A to ještě je provoz pozastaven tak, že si ani nevšimnete a váš požadavek zpracujeme.

Rozděláno:

  • Nadcházející akce: na úvodní stránce jsou vedle narozenin zobrazovány i akce, na které jste přihlášeli a blíží se. Tedy měly by být zobrazeny. Jenda toto opravil.
  • Metadata pro sdílení na Facebook: když sdílíte odkaz na Facebook, je třeba Facebooku napovedět, co má zobrazit za náhled sdíleného odkazu - jaký text a fotku. Toto budeme umět nově díky Jendovi i u vašich příspěvků. Už to umíme u blogů.
  • Mazání profilů: je třeba mazat spamové, sprosté a jiné profilu v rozporu s pravidly. To se dělalo doteď velmi obtížně, nyní to bude moci redakce dělat přímo. Díky Pavlovi.
  • Nahrávání fotek přímo na nástěnku: Pavel velmi tvrdě také pracoval na tom, abyste si mohli nahrát fotku přímo do nástěnky! Hodně práce zbývá, ale hodně bylo už uděláno.
  • Nová ochrana proti spamu: Honza T. pracoval na implementaci Invisible Recaptchi. Ochrana, která bude méně vidět, ale bude, snad, ještě účinnější.
  • Přepis do Nextras Orm: Přemek pracoval na přepisu vzkazů do Orm. To je náš dlouhodobý cíl, abychom také mohli přejít na PostgreSQL.
  • Vylepšení blogů: Přemek rozšiřoval možnosti blogů, které jsou zatím tajné ;-)

Stará uvodní stránka:

Nová úvodní stránka:

Díky nové grafice toho uvidíte více, protože čtverce nejsou tak vysoké.

 

 

Zobrazeno 2396×

Komentáře

Václav Vacek

The best development team I know!

ObiSkyWalker

Perfektní práce, díky!

Zdendanda

Fakt jste si mákli a výsledky jsou super;)

slu-nicko

"...opravdil také nespočet drobných chyb" - milý překlep... opravdit chyby....

JzJ

To je zlepšováků, to se dá stihnout za jeden víkend? Děkujeme! :-)
Jen mi od té doby nefunguje, "sdílecí signální tlačítko" (nevím, jak se to správně nazývá), když na něho kliknu, objeví se mi okno s profilem "error - Vojta Bis"... Dělá to ještě někomu, nebo jenom mně? :-)

JzJ

Díky! ;-)

Papo

Bude upozornění na lajk odkazovat přímo na označený komentář?

Latroj

Díky. ?
Dříve jsem na hlavní stránce ve sloupci "Co se děje..." nebo i nástěnkách (mé/uživatelů) viděl informaci "Uživatelkám XYZ, ZYX se líbí článek ABC ". Dnes tuto informaci nikde nevidím. Jedná se o chybu nebo to bylo úmyslně odstraněno? (Dost jsem toho využíval - takovýto článek ze spousty nově publikovaných stojí za přečtení.)
Díky.

Jan Škrášek

Odstraneno to nebylo urcite zamerne :X Ledaze by se stala nejaka hloupa chyba?

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka