informace ze zákulisí vývoje

Podzimní činnost vývoje

24. 10. 2011 15:41
Rubrika: Aktuálně

Spolu se začátkem nového školního roku jsme se osvěženi po prázdninách vrhli s novým elánem také do vývoje signálů. Přinášíme teď krátký report o tom, co se v poslední době událo.




Největší změnou, kterou jste pravděpodobně už zaznamenali, je změna personální. Od 1. 9. 2011 usedla na pomyslné křeslo koordinátora vývoje (pro mnohé jistě překvapivě) Zdendanda, tj. já:) Po dvou měsících v této funkci si začínám pomalu zvykat na programátorskou hantýrku i na to, že mám asi tak patnáctkrát víc úkolů a pětkrát míň programátorů, než bych chtěla. Proto pokud víte o někom, kdo by nám mohl pomoct obsadit v současné době personálně opravdu chudou sekci vývoje, neváhejte mě kontaktovat.

Že nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě, jsme se mohli přesvědčit na vývojářském víkendu, který proběhl ve dnech 7.-9. 10. v Brně na lifu, a to v závratném počtu 4 lidí: dvou programátorů, správce serveru a koordinátorky. Přesto se nám podařilo udělat slušný kus práce, mimo jiné nasadit systém redmine pro správu úkolů, na jehož používání budeme postupně zaškolovat celý RT, opravit řadu drobných i větších chyb a provést některé "kosmetické" úpravy typu nové pozice pro Událost dne. Slovy klasika: Nemusí pršet, jen když kape. (podrobnější zprávu o víkendu už sepsal dříve Obi ve svém článku)

Ovšem víkendem to neskončilo, o čemž svědčí další novinky, kterých jste si mohli všimnout v posledních dnech. Každý uživatel si nyní může zveřejnit v osobních informacích na svém profilu aktuální rodinný stav. Dále přibyla možnost trvalého přihlášení na signály.cz (což ocení jistě zvláště uživatelé, kteří navštěvují signály často). Velice úzce spolupracujeme také s redakcí, se kterou pro vás připravujeme nové blogy a zpřehlednění s.magazínu. 

Změny neprobíhají ovšem jenom v rovině programování, ale minulý týden proběhla i zásadní změna hardwarového charakteru. S přispěním štědrých dárců, kterým tímto ještě jednou děkujeme, se podařilo zakoupit nové komponenty pro náš server. Instalace nových disků, paměti a procesoru už také proběhla a tak věříme, že server teď poběží jedna radost. (Možná jste si všimli výpadku signálů v pátek večer. Zapříčinila ho právě zmiňovaná instalace, která se seběhla tak rychle, že jsme vás ani nestihli informovat. Touto cestou se ještě jednou omlouváme.)

A protože jsem slíbila, že to bude krátký report, budu už končit. Máte-li nějaké dotazy, návrhy nebo připomínky, nebojte se nám napsat na [email protected] nebo přímo na nástěnku společenství signaly.cz/podpora. A nezapomeňte, že se můžete stát součástí našeho týmu, to je lákavá nabídka, ne?:)

 

Zobrazeno 1646×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka