informace ze zákulisí vývoje

O ikonách v Sirupu

8. 10. 2015 15:26
Rubrika: Aktuálně | Štítky: sirup

Je to tady. Podobně jako jiné weby se i signály dočkaly změn, nejen po vizuální stránce. Pro mnohé z uživatelů nastalo náročné období vychytávání much. Ale sociální síť je organismus, který musí reagovat na měnící se podmínky. Mění se internet i zařízení, na kterých signály otevíráme, mění se uživatelé a způsob, jak Signály používají.

Co se mi na Signálech líbí, je fakt, že vznikly jako místo, kde se můžete potkat s věřícími kamarády z druhého konce republiky, kde můžete rozdat i nasbírat inspiraci a útěchu skrze blogy, videa a odkazy.

Tvoříme je sami – vy, já, všichni pro všechny.

Když se uživatelům na začátku října načetl nový web, vyvolal vlnu emocí. Pochvalných i kritických. Na první pohled je Sirup oproti JP2 strohý. Ubylo grafiky, obrázků, sloupců, barviček... Něco se vrátí, něco ne. Na oplátku, jak doufám, budou Signály přehlednější, čitelnější a použitelnější. O to jde.

Jsem rád, že se nešetří připomínkami a komentáři, protože aby signály dozrály do podoby, ve které budou reflektovat potřeby svých uživatelů, neobejde se to bez zpětné vazby. A protože jsem dostal příležitost zapojit se do vývoje Sirupu, uvedu drobný příklad – ikony. Díky připomínkám uživatelů dospěly do současného stadia:

Co si o nových signálech myslíte vy? Psát můžete ideálně přímo na podporu.

Zobrazeno 1383×

Komentáře

BBB1

Dobrá práce

Aldera

Ty nové ikony jsou mile baculaté :)

doser

Pokud měl být cílem Sirupu redesign, tak pro mě je to po stránce designu krok o 10 let zpět, protože ten původní, byť pár let starý, byl hodně nadčasový. Z kulatých rohů se staly hranaté, ikonky jsou pro změnu kulaté, zmizelo všechno jemné stínování a přibyly do očí bijící ostré šedé čary a orámováním. Mám tak nějak pocit že tomu chybí především jemnost a vzdušnost, která by měla jít v ruce se strohostí. Nemůžu se ubránit dojmu, že designová hlavička nějak nesedí s k jednoduchému designu bootstrapu. Starý design měl svůj rukopis, tohle je splácanina toho, co se kde zrovna hodilo.

josephus

Chápu, že změna je život a někdo mění rád často, ale je fakt, že ostré hrany měla naposledy tuším windows 2000. Ale na to si člověk celkem snadno zvykne, spíš myslím, že dlaždice naťahňané v jednom rohu na sobě jsou dosti nepřehledné.Tvoří tak shluk obrázků, který se přejedou očima a všimnu si jenom změny v pořadí. Chybí tomu ta vzdušnost a jemnost, v tom souhlasím, že předchozí verze měla vlastní kouzlo a přece jenom byla čímsi originální. Tady je hodně kopírované toho na co jsme zvyklí a máme pocit, že je v in.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka